Гоце Делчев празнува 111 години свобода

09 Октомври 2023 | 13:20
0 коментара
Култура
Благоевград
Гоце Делчев празнува 111 години свобода
С богата празнична програма Община Гоце Делчев ще отбележи 111-годишнина от Освобождението на гр. Неврокоп (Гоце Делчев) от османско робство.  

Събитията започват на 15 октомври (неделя) с посрещане на участниците от туристически поход "Освободителите на Неврокоп“, организиран от Туристическо дружество "Момини двори“. Трите лъча ще пристигнат на площад «Гоце Делчев» във времето от 15:00 до 16:00 часа. 

На 16 октомври (понеделник) ще бъде открита документална изложба “Градът - спомени в снимки. Неврокоп през първата половина на XX век". Изложбата ще бъде в Общинския исторически музей, а откриването е в 17:00 часа. 

Програмата ще продължи на 17 октомври (вторник) с представяне на детската книга «За един принц, за една принцеса». То ще се бъде от 17:30 часа в в НЧ «Просвета – 1865». 

Кулминацията на тържествата по повод 111-та годишнина от Освобождението на града, ще бъде на 19 октомври (четвъртък). В 12:00 ч., ще бъдат положени цветя пред паметника на Пейо Яворов в Градския парк с участието на ученици от ПГ по МСС "Пейо Яворов". 

В 16:00 часа ще се положат венци и цветя на паметника на ген. Стилян Ковачев, а след това на паметната плоча на Пейо Яворов на ул. «Търговска» и паметника на Христо Ботев. В 17:00 часа Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим ще отслужи заупокойна молитва и благодарствен молебен в катедралния храм "Св. Св. Кирил и Методий". 

Програмата ще продължи с полагане на венци и цветя на паметника на Гоце Делчев на централния площад в 17:30 часа, а след това в 18:10 часа и на паметника на загиналите във войните. На 20 октомври (петък) ще се състои концертът на танцови формации от областта “Научи ме да играя". Той започва в 16:00 часа в Градския парк. Програмата ще завърши със заключителен концерт за празника на града на група DASS със специалното участие на “БТР". Концертът ще бъде на 22 октомври (неделя) от 18:00 часа в Градския парк.

Добавете Вашия коментар

TOP