Гоце Делчев отдаде почит на загиналите за свободата на България

03 Март 2019 | 12:44
0 коментара
Култура

Националният празник на Република България бе отбелязан тържествено в град Гоце Делчев вчера. Най-напред Негово високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим отслужи заупокойна молитва за загиналите за свободата на България и благодарствен молебен в катедралния храм „Св. св. Кирил и Методий”.

След това, в 17:30 часа, започна ритуалът по полагане на венци и цветя по повод 141-та годишнина от освобождението на България. В нея се включиха и много ученици, които гордо развяваха българския национален флаг. Церемонията се състоя пред паметника на загиналите във войните, който се намира на улица «Александър Стамболийски» в град Гоце Делчев. На церемонията присъства ръководството на община Гоце Делчев, представители на политически партии, институции, неправителствени организации и много граждани и общественици.

«Нека сведем глави и се преклоним пред саможертвата на хилядите герои, дали живота си за нашата свобода.

Нека си пожелаем силата на българския дух и патриотизма да ни обединяват, както и досега! Да бъдем по-добри, по-силни и да работим заедно за по-добро бъдеще на нашата Родина», с тези думи кметът Владимир Москов честити празника на своите съгаждани.

Добавете Вашия коментар

TOP