Гоце Делчев отбелязва Международния ден на танца

25 Май 2022 | 11:59
0 коментара
Култура
Гоце Делчев отбелязва Международния ден на танца

Община Гоце Делчев и Народно читалище „Просвета – 1865” гр. Гоце Делчев, организират за поредна година празнично отбелязване на Международния ден на танца. Събитието ще се проведе в гр. Гоце Делчев на 28 и 29 май 2022 г. /събота и неделя/, като това ще бъде неговото тринадесето издание.

В Гоце Делчев, отбелязването на Международния ден на танца вече се превърна в традиция. Всяка година, самодейни танцови състави не само от района, но и от цялата страна, показват своите умения и се веселят заедно в името на танца.

Програмата за отбелязване на Международния ден на танца ще продължи 2 дни. През първия ден в събота, 28 май, ще се състои традиционното и много атрактивно дефиле на участниците, а след това и техния концерт на площада пред Дома на културата. През втория ден в неделя, 29 май, ще има открит урок по разучаване на български хорả в Градския парк.

Тази година специални участници са Неврокопски ансамбъл за народни песни и танци – гр. Гоце Делчев и Академия “Евроарт” – гр. Щип, Република Северна Македония. За първи път в тазгодишното шествие ще се включат представители на детски и учебни заведения в община Гоце Делчев. Всеки, който има желание и разполага с носия или фланелка с фолклорни мотиви, може да се включи в атрактивното дефиле на участниците.

Добавете Вашия коментар

TOP