Гласуват за затворените обекти на

25 Април 2023 | 11:41
0 коментара
Общество
Благоевград
Гласуват за затворените обекти на

Общинарите в Благоевград готвят търгове за поставяне на павилиони. Те ще са на мястото на 20 затворени преди повече от три години обекти на "Лафка". Решението ще обсъждат и евентуално приемат на сесия в ОбС-Благоевград този петък. Предложението вече е било одобрено от ресорната комисия в местния парламент. Членовете предлагат началната цена за наем на въпросните 20 лавки да е 80-90 лева, информираха съветници.

Новите наематели ще ги стопанисват с договор от пет години. За един обект може да участва една фирма, за да не стане така, че голямо дружество да ги спечели и да ги преотдава след това с цел печалба. В лавките ще се продават пакетирани храни и безалкохлни напитки.

Припомняме, фалитът на "Лафка Маркет" в Благоевград през февруари 2020 година, както и стъпването на дружеството пет години преди това, бе доста драматично. Обектите бяха отдадени от Общината на символични цени. В същото време останалите търговци, ползващи от наем търговски обекти в града, бяа в пъти по-високи. Стигна се до дела, тъй като тогавашният кмет Атанас Камбитов не пожела да разкрие колко плаща дружеството, свързано с хазартния бизнес. В крайна сметка от прокуратурата в Благоевград издадоха пред Еновина, че наемът е бил закован на 89 лева и 60 стотинки. Тогава останалите благоевградски търговци плащаха от 500 до 800 лева.

Добавете Вашия коментар

TOP