Гешев отмени срещата си с Нинова: Прокуратурата няма да позволи да бъде използвана политически!

07 Януари 2020 | 03:31
0 коментара
Политика

Главният прокурор Иван Гешев отмени планираната за днес среща с председателя на БСП Корнелия Нинова. Те трябваше да обсъдят хода на разследването на безводието в Перник. Срещата беше поискана от Нинова в края на миналата година. 

 

В съобщение до медиите от пресцентъра на прокуратурата уточняват, че отмяната на срещата е заради заявена по-рано днес пресконференция от страна на Нинова. "Днес, след срещата с главния прокурор, председателят на БСП Корнелия Нинова ще даде пресконференция в Перник във връзка с водната криза. Срещата с медиите ще се състои в 13:00 ч. в клуба на партията в Перник", съобщиха от пресцентъра на левицата.

 

Малко по-късно, от пресцентъра на Прокуратура на Република България изпратиха следното събщение до медиите: Днес главният прокурор Иван Гешев трябваше да проведе среща с председателя на Парламентарната група „БСП за България“ Корнелия Нинова по нейно искане и с оглед на заявеното ѝ желание да предостави информация от значение за водените разследвания по повод водната криза в гр. Перник.


Поради публично заявеното намерение да бъде проведен брифинг в гр. Перник от председателя на ПГ „БСП за България“ г-жа Нинова, с основна тема – срещата в Прокуратурата на Република България, същата беше отменена от главния прокурор".


От там уточняват още: „Прокуратурата на Република България няма да позволи да бъде използвана за постигане на политически цели и в нарушение на конституционно регламентираните ѝ правомощия, независимо от политическия субект".

 

"По всяка информация или сигнал за извършено престъпление, ПРБ ще извърши проверка и ще предприеме необходимите действия, съгласно българското законодателство“, посочиха от Прокуратурата.

"При заявена необходимост за предоставяне на информация от значение за упражняване на парламентарните правомощия на народните представители, поради значимостта и обществения отзвук на проблемите с водоснабдяването на населението в района на Община Перник, главният прокурор на Република България има готовност да предостави на Народното събрание обобщени данни за предприетите действия, след съгласуване с наблюдаващите прокурори (по реда на чл. 198, ал. 1 от НПК и съгласно Решение на Конституционния съд от 06.06.2017 г., к.д. 15/2016 г.).

Прокуратурата на Република България периодично ще информира обществото за напредъка по взетите на специален надзор от прокурор от ВКП разследвания".Епицентър

Добавете Вашия коментар

TOP