Германия не се даде на Испания! Мароко изненадващо победи Белгия с 2:0! Коста Рика постигна изненадваща победа с 1:0 срещу Япония

28 Ноември 2022 | 08:22
0 коментара
Спорт
Германия не се даде на Испания! Мароко изненадващо победи Белгия с 2:0! Коста Рика постигна изненадваща победа с 1:0 срещу Япония

Германия не се даде на Испания в голямото дерби от седмия ден на Световното първенство в Катар. Мачът между два от най-класните отбори в турнира завърши 1:1. Така Германия спечели първата си точка в Група Е на турнира, докато Испания вече има 4. Япония и Коста Рика са с по 3. В последния кръг на 1 декември от 21 ч. Германия ще търси задължителна победа срещу Коста Рика. Испания пък ще срещне Япония.

 

Бундестима извади страхотен късмет в седмата минута, когато Дани Олмо отправи страхотен удар от границата на наказателното поле, Мануел Нойер докосна топката и тя се отби в напречната греда преди да излезе в корнер. Германия отговори с удар Гнабри, който се озова сам срещу Симон в 10-ата минута. Той стреля в тялото на стража. В последствие се оказа, че немецът е бил в засада.

В 40-ата Антонио Рюдигер матира стража на иберийците след центриране от тпряк свобеден удар. ВАР преразгледа ситуацията и попадението бе отменено заради засада.

Влезлият като резерва Антонио Мората откри резултата в 62-ата минута. Жорди Алба проби отляво и центрира в пеналта, където нападателят с едно докосване препарира Нойер – 1:0.

В 73-ата минута имаха прекрасна възможност да изравнят. Сане с прекрасно подаване изведе Мусиала сам срещу Симон, но 19-годишният талант стреля в обсега на вратаря и той направи решително спасяване.

Германия успя да изравни десет минути след това чрез Никлас Фюлкруг. 29-годишният нападател на Вердер разстреля Симон след подаване на Мусиала. Фюлкруг оправда надеждите на Флик, след като дебютира за националния отбор през ноември. 

Мароко изненадващо победи Белгия с 2:0 за първи успех в група F на Мондиал 2022. Па този начин африканците оглавиха класирането с 4 точки и са с огромни шансове да продължат към осминафиналите, след като в първата среща измъкнаха точка и от другия фаворит Хърватия.

 

Минути преди началото на титулярния вратар на мароканците Ясин Буну му прилоша и трябваше беше заменен принудително от Мунир Мохамади.

Първото полувреме не предложи голове, но показа, че "червените дяволи" ще имат сериозни проблеми през втората част, ако не подобрят играта си. Подобрение нямаше, а напротив: Мароко стана още по-настъпателен в действията си на терена и наказа белгийския тим, за да стигне до заслужен успех.

Първият гол в мача дойде в 73-ата минута, когато Абделхамид Сабири успя да вкара от статично положение. Голяма вина при гола имаше Тибо Куртоа, който не бе покрил близкия си ъгъл и позволи на топката да се озове в мрежата му.

Селекционерът на Белгия реагира светкавично и пусна в игра голямата звезда Ромелу Лукаку. Нападателят лекуваше контузия и се смяташе, че няма да вземе участие в груповата фаза, но негативният развой на срещата го принуди да се появи на терена, заменяйки Миши Батшуай. Именно към Лукаку бяха насочени и всички центрирания на "дяволите", но той не успя да застраши сериозно вратата на Мароко.

В края на мача Мароко дори отбеляза втори гол, който бе дело на Закария Абухлал.

Белгия остава на второ място с три точки. По-късно Хърватия, който е с една, се изправя срещу Канада, който пък търси първа точка на световно първенство. В последния кръг Белгия се изправя срещу Хърватия, а Мароко - срещу Канада.

Коста Рика постигна изненадваща победа с 1:0 срещу Япония в мач от група „Е“ на Мондиал 2022. Успехът бе постигнат само четири дни след загубата с 0:7 от Испания.

 

Първото полувреме бе изключително скучно и положения пред двете врати липсваха. След почивката "самураите" заиграха доста по-добре и доминираха. В 46-ата минута влезлият като резерва Такума Асано и Хидемаса Морита бяха замесени в най-сериозната опасност пред вратата на Коста Рика до момента. Морита напредна в атака и стреля, но Кейлор Навас отрази удара му. В 70-ата японските футболисти пак застрашиха вратата на съперника, но без да се стигне до попадение.

Така се стигна до 81-ата минута, когато с единствения си точен удар костариканците стигнаха до победата. Автор на попадението бе Кайшер Фулър. Две минути преди края на редовните 90 тимът на Япония можеше да изравни след разбъркване в наказателното поле на Коста Рика, но Навас се намеси отлично и не позволи на Даичи Камада да реализира.

Този резултат е добре дошъл и за тима на Германия, които беше притиснат до стената след поражението от "самураците" в първия си мач.

Към момента три състава в групата имат по 3 точки в актива си. Начело са испанците, които имат мач по-малко от следващите го Япония и Коста Рика, които са съответно на второ и трето място в подреждането. Четвъртата позиция се заема от Германия, който тази вечер ще се изправи срещу Испания. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP