Гергов: БСП е 125-годишна партия и ние не трябва да си пишем историята "на коляно”

18 Ноември 2017 | 18:43
0 коментара
Политика

„БСП е 125-годишна партия и ние не трябва да си пишем историята "на коляно”, подчерта Гергов.

Предложих в партията да излезем от тривиалните неща, да отпадне думата „ще”, да се помисли как БСП да стане силна, боеспособна, за да се пребори за първата позиция на следващите избори, когато и да са те, коментира пред медиите преди пленума и членът на НС на БСП Димитър Дъбов.

Това, което онзи ден се предложи, няма признаци за мерки, които да изкарат БСП на първа позиция, допълни той. Ще обсъждаме организационното състояние на партията, по-добрата координация и комуникация между различните органи, връзката с НПО, със синдикатите и др., заяви и депутатът от БСП за България Филип Попов.

Според него партията в момента е в добра позиция. „Но предстои да видим”, изрази той неопределени очаквания. За депутата Стефан Данаилов смяната на председателя на парламента Димитър Главчев е абсолютен успех за БСП, а колегата му проф. Иво Христов не трябва да подава оставка, защото не е член на партията и защото след прословутото си изказване, което породи много спорове за качеството на хората у нас, той се извинил. Искането за вот на недоверие, смята Данаилов, освен с цел предсрочни избори има и други значения- да се говори накъде отива партията, за да знае обществото. Обществото не е узряло още за избори, въпросът е да стигнат сигнали до него, че не вървят добре нещата, на първо място- заради голямата бедност, посочи той.

Данаилов е „за” БСП да подкрепи промени в Конституцията и е убеден, че Корнелия Нинова също трябва да подкрепи това задължително, защото акцията е срещу нея.”Тя е доста остра булка, не знам доколко ще успее да въздържа себе си”, така депутатът отговори на въпроса дали Цвета Караянчева ще е добър председател на НС. Моята представа за председател на НС е съвсем друга- особено заради Председателството това трябва да е личност по-обаятелна, представителна, такъв човек не виждам в ГЕРБ.

Но бях за Менда Стоянова- много я харесвам тази жена, тя е благородна, умна, разбрах, че й е предлагано, но тя се е отказала- може би е права, отбеляза Данаилов./БГНЕС

 

Добавете Вашия коментар

TOP