ГЕРБ внесе искане в НС за таван на горивата от 2,70 лв.

13 Юли 2022 | 13:01
2 коментара
Бизнес
ГЕРБ внесе искане в НС за таван на горивата от 2,70 лв.

ГЕРБ внесе в парламента проекторешение за таван на цените на горивата в размер на 2,70 лв. за литър. Идеята е цифрите да не надскачат този предел до края на годината. Това стана ясно от брифинг на партията в Народното събрание. Преди няколко дни експремиерът Бойко Борисов обяви, че ще настояват за такова решение заради безобразните цени на бензиностанциите.   

Предложението им е Министерски съвет да въведе механизъм за определяне и прилагане на пределната цена за бензин А95, дизел и метан.

"В момент на кризи Народното събрание трябва да вземе инициативата, която очевадно липсва при решенията на Министерски съвет.", обоснова предложението шефката на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. 

Защо ако руският петрол не е променил цената си, производствените разходи, акциза и ДДС-то е същото, защо горивата поскъпнаха с повече от 1,30 лв. за последните 6 месеца? Какъв е интересът на правителството да защитава "Лукойл" и руския петрол?, попита депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

По думите на Добрев има няколко пазарни механизма, с които може да се уравновеси пазара на горива у нас. Може да се наложи мито на руския петрол например. Друг вариант било да държавата да купува петрол по модела на "Литаско". 

Добавени коментари

Те ОБЕЩАВАТ публикува:
13 Юли 2022 | 15:08
Те обещават докато им се вържат и ги изберат.Това им е тактиката и желанието-да са на власт,да ловят риба в мътна вода и да трупат,трупат,трупат пачки и кюлчета! Е,ама вече никой не им вярва!
Не "исане" бре,идиоти! публикува:
13 Юли 2022 | 15:03
Всички ние ИСКАМЕ.Едно е да искаш-друго е да може да стане.Посочете бе,убавци,КАК ще се осъществи това ваше "ИСКАНЕ"???Да ви е.а майката и манипулаторите!Добревото мяукало и Деса-свраката само крякат като видят микрофони и журналисти!

Добавете Вашия коментар

TOP