ГЕРБ: Внасяме вот на недоверие към правителството

14 Юни 2022 | 20:43
0 коментара
Политика
ГЕРБ: Внасяме вот на недоверие към правителството

Внасяме вот на недоверие на МС с премиер Петков заради провала в сферата на публичните финанси и икономическата политика. Това заяви Томислав Дончев от ГЕРБ.

Говорим за коалиция, в която отношенията видимо се регулират със заплахи, изнудване, натиск, а подкрепата доколкото разбрахме се осигурява чрез пазарлъци, добави Дончев. Най-важният аргумент - на тази мъка трябва да се сложи край. Това е мъка за всички, за партньори, депутати, в отчаяните си опити да измислят аргумент защо това правителство трябва да съществува, каза Дончев.

Имаме галопираща инфлация в България, каза Делян Добрев, като тази през 1997 г., а тази инфлация днес не се дължи на войната. Ако при нас инфлацията е 15%, в Европа тя е 8%. В държави далеч по-засегнати от България, инфлацията е два пъти по-ниска, категоричен е Добрев. Това правителство трябва да си подаде оставката, това правителство ще бъде запомнено като некадърно и лобистко, подчерта Добрев.

Хората губят своето благосъстояние и покупателна способност, каза Деница Сачева. Инфлацията изяде над 15 млрд. от спестяванията на българите. За 2020 линията на бедност беше 451 лева, в края на 2021 – 504 лева, а сега тя вече гони 550 лева.

Утре внасяме вота на недоверие, каза Десислава Атанасова. Вярваме, че в това НС има хора, които са господари на себе си и ще застанат на страната на народа, посочи Атанасова.

Вотът на недоверие се възприема като най-силният политически акт на една опозиция, каза Тома Биков. В ситуацията на криза безпрецедентна и позор, нашият вот на недоверие цели да спаси българската политическа система от разпад. Ние не искаме просто това правителство да приключи мандата си, нашата цел е и да помогнем на демократична България и ако щете на БСП да излязат от тази неловка ситуация, която е на път да ги приключи като политически субекти, обясни Биков.

Вотът на недоверие е възможност за стабилизация на българската политическа система. Това, което виждаме в последните дни е вредно, пагубно и недопустимо за българския политически живот, коментира още Биков.

Не виждам логика опозицията да подкрепя бюджета, каза Дончев. Предсрочни избори не е най-доброто в тази ситуация, но ние се докарахме до ситуация в която всички решения са лоши. Аз твърдя, че предсрочните избори са по-малко лошото решение, посочи Дончев. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP