ГЕРБ утвърди номинациите си за кандидат-кметове

12 Септември 2023 | 11:27
4 коментара
Политика
България
ГЕРБ утвърди номинациите си за кандидат-кметове

Изпълнителната комисия (ИК) на ГЕРБ приключи процеса по разглеждане на номинациите за кметове и общински съветници на партията, които бяха направени от местните структури. В днешния ден предстои окончателното утвърждаване на кандидатите. В следващите дни утвърдените листи и необходимите документи за регистрация на кандидатите за кметове и общински съветници ще бъдат изпратени до областните ръководства на партията, които ще регистрират кандидатите в Общинските избирателни комисии.

Освен това партията ще регистрира пълни листи за общински съветници във всички 265 общини. На определени места в страната ГЕРБ ще подкрепи за кметове независими кандидати, издигнати от инициативни комитети или ще участва в местни коалиции. Членовете на ИК на ГЕРБ и председателят на партията Бойко Борисов благодарят на местните структури, че при номинирането на кандидати са се съобразили с препоръките за включването в листите за съветници на членове на Младежки ГЕРБ и представители на гражданска квота, както и за обновяване на листите минимум с 50% нови лица.

ИК на ГЕРБ разгледа и прие оставката на областния координатор на ГЕРБ – Пловдив Иван Тотев. В мотивите си за оставката Тотев посочва, че желае да завърши политическия си цикъл от началното структуриране на местната партийна организация, през спечелването на кметските мандати през 2011, 2015 и 2019 г. и работата си като народен представител. ИК на ГЕРБ приема оставката и благодари на Иван Тотев за работата му през годините. За временно изпълняващ длъжността областен координатор на ГЕРБ – Пловдив, ИК утвърждава Димитър Колев (настоящ кмет на район „Западен“ в Пловдив).

Добавени коментари

8190 публикува:
16 Септември 2023 | 11:39
Не го жалете Мацурката! Той така се е вече осигурил,че не мож го трепна! Сега още малко ще се кокори като зам.областен управител,ще гепи още малко от някъде докато не го изритат и от там и сетне -шапка на тояга.Вие да му мислите!
8189 публикува:
16 Септември 2023 | 11:34
"Успех",Мацурка-а-а-а! Ама не знаем на кой фронт. Най-добре в Мацурев хан! В нашата община вече няма да имаме "толкова успешни" кметове и депутати като тебе! Язък ти за толкова "дипломи",чужди езици,трутинетки,търкалящи се бали,измислени високо грачещи Пи аРи,измислящи твоите "високи постижения"... Кой сега щи говори от трибуната на НС вместо тебе,кой умно ще открива паметници /на Хр.Ботев,да речем/,а и друг такъв зам.кмет ката тебе...Всичко свърши! Жалко! Поне кмет на Добринище или на Кремен да беше станал?!
Джумалия публикува:
13 Септември 2023 | 17:31
Илко Стоянов кмета на Благоевград
8188 публикува:
12 Септември 2023 | 14:56
Успех,Мацурев!Вярваме,че в твое лице нашата община ще има един достоен кмет!

Добавете Вашия коментар

TOP