ГЕРБ строява редиците на извънредна конференция

04 Август 2020 | 15:33
0 коментара
Политика

ГЕРБ спешно свиква национална конференция, за да стегне партийните редици. Това ще се случи утре, на 28-ия ден от протестите, на които се иска оставката на правителството на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

Мероприятието ще се проведе в София Тех Парк, като се очаква там да се съберат около 4000 партийци от цялата страна, които да се срещнат с лидера Бойко Борисов. Събитието е анонсирано като партийна конференция с ръководството на ГЕРБ, но парадоксалното в случая е, че няма обявен дневен ред.

Очаква се Борисов да държи реч, в която да анализира политическата обстановка и протестите в страната, както и евентуално да изложи пред съпартийците си бъдещите си ходове.

По неофициална информация темата за оставката на правителството вече не била актуална, защото премиерът направил сериозен ремонт на кабинета.

Според други целта на Бойко Борисов била да сплоти ГЕРБ и да надъха съпартийците си, защото ги очакват тежки политически месеци. Премиерът бил притеснен и от предупрежденията на Цветан Цветанов, че електоралният потенциал на партията се е свил до около 500 000 души. 

Освен това бившият втори в ГЕРБ отдавна се опитва да отцепи знакови фигури от ГЕРБ, както и цели структури. Заради всичко това Борисов ясно си давал сметка, че няма друг полезен ход, освен да търси единството на партията. 

На областните координатори на ГЕРБ било съобщено, че в София трябва да дойдат партийци от цялата страна, като за всяка област има квота за присъстващи, както и график на пристигане. Задължително било да се пътува с автомобили, както и да се спазват противоепидемичните мерки заради коронавируса. 

Добавете Вашия коментар

TOP