ГЕРБ скочи на кабинета: Как не ги е срам да си правят евтин ПР на гърба на жертвите в Киев?

27 Февруари 2024 | 08:05
0 коментара
Политика
България
ГЕРБ скочи на кабинета: Как не ги е срам да си правят евтин ПР на гърба на жертвите в Киев?

Залп от критики към кабинета на Денков дойде днес от ГЕРБ.

 

"Как не ги е срам да отидат в Киев да си правят евтин политически ПР на гърба на жертвите???"

 

Така изригна във Фейсбук депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, възмутен от поведението на премиера Николай Денков в Киев. 

Той бе провокиран от коментара на колегата си Христо Гаджев, председател на Комисията по отбрана в Народното събрание, който пусна силно критичен пост по отношение на министъра на отбраната Тодор Тагарев:

 

"Денков е в Киев, Тагарев в Париж. НО: БТР-те са в София. Ракетите и боеприпасите са в София. Дори ръкавиците са в София", коментира във Фейсбук Христо Гаджев, 

 

"Как не ги е срам да отидат в Киев да си правят евтин политически ПР на гърба на жертвите??? И не само, Ице!", подкрепи го Делян Добрев.

 

И добави:
"Финансираха режима-убиец на Путин с над 10 млрд лева за руски петрол!
Саботират проекта за нова, неруска ядрена мощност!
В страната се продават огромни количества руски газ през посредници!
Безскрупулни измамници!".

 

Реакцията им дойде след като  правителственият пресцентър информира, че "министър-председателят Николай Денков и премиерът на Украйна Денис Шмигал почетоха паметта на защитниците на Украйна, загинали във войната. Акад. Денков постави венец на Стената на паметта".

 

В Киев премиерът е придружен от министрите на правосъдието Атанас Славов, на енергетиката - Румен Радев, на околната среда и водите - Юлиян Попов, заместник-министрите на външните работи и отбраната - Тихомир Стойчев и Станимир Георгиев, както и началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

 

">

">

 

 

Позицията на Добрев и Гаджев е на фона на "ледената епоха" в отношенията между ГЕРБ и ПП, след скандалния меморандум, който хората на Кирил Петков връчиха на Мария Габриел. След отказа на Борисов и Габриел да го подпишат, комуникациите между двете партии замряха. Днес Кирил Петков даде заден, като обяви, че е готов да се откаже от така жадуваното от Денков Външно министерство и заяви, че настойчиво очаква знак от ГЕРБ за продължаване на преговорите за съставяне на кабинет. От ГЕРБ обаче към този момент идва само "ледено мълчание".Епицентър.бг

Добавете Вашия коментар

TOP