ГЕРБ-СДС след консултациите при президента: Може първият връчен мандат да събере подкрепа

27 Юни 2022 | 17:39
0 коментара
Политика
ГЕРБ-СДС след консултациите при президента: Може първият връчен мандат да събере подкрепа

Президентът Румен Радев проведе консултации за връчване на мандат за съставяне на ново правителство в рамките на настоящия парламент с Десислава Атанасова и Томислав Дончев от ГЕРБ-СДС.

"Твърде рано е да се правят прогнози, може първият връчен мандат да събере подкрепа, този въпрос не е към нас, ние сме в опозиция, никой не иска да говори с нас и сега. Редно е първата политическа сила да сформира кабинет, ние ще върнем мандата веднага, ако ни бъде връчен. Има твърде много въпроси относно Плана за възстановяване, свързани с бъдещи корупционни модели", заяви Десислава Атанасова.

По думите ѝ е време политиците да осъзнаят, че държавата се намира в спирала от кризи и този парламент трябва да направи каквото може.

"В рамките на този парламент е възможно да се излъчи правителство, въпросът е каква ще е цената, защото, ако бъде излъчено правителство, дори с мандата на първата политическа сила, дали с цената на третия мандат, но ще има висока цена - първо ще е на база политически трансфери вътре в парламента, то ще бъде слабо и безпомощно, няма да има твърда парламентарна подкрепа. Ние имаме право да не харесваме Кирил Петков. Нямаме нищо общо с разкритията на "Капитан Андреево", допълни Томислав Дончев.

Той обяви, че ГЕРБ-СДС ще гласуват "за" хартиените бюлетини. Томислав Дончев коментира и неявяването на "Продължаваме промяната" и БСП на консултациите при президента, определяйки го като неуважение към институциите.

Срещите трябваше да стартират с представители на "Продължаваме промяната", но те не дойдоха на "Дондуков" 2. Отсъствието си ПП оправдаха с това, че по същото време има заседание на бюджетната комисия в парламента. Консултациите продължават с представители на ДПС, след като "БСП за България" също обявиха, че няма да отидат на консултациите при президента днес. Утре разговорите продължават с "Има такъв народ", "Демократична България" и "Възраждане".

Добавете Вашия коментар

TOP