ГЕРБ-СДС: Промените в Конституцията трябва да са одобрени от нас, ПП-ДБ и ДПС

24 Юли 2023 | 08:50
1 коментара
Политика
България
ГЕРБ-СДС: Промените в Конституцията трябва да са одобрени от нас, ПП-ДБ и ДПС

Ще подкрепим проект за конституционни промени, който има одобрението и на трите парламентарни групи, участващи в преговорите - ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС. Това се заявява в позиция на ПГ на коалицията ГЕРБ-СДС, разпратена до медиите.

"ПГ на ГЕРБ-СДС ясно е декларирала готовността си за участие в общ проект за промяна на Констититуцията, заедно с ПП-ДБ и ДПС. Консултациите между политическите сили започнаха при формирането на 49-ото Народно събрание и логично ще завършат с общ проект за изменение на основния закон.

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС участва в общите законодателни инициативи и гарантира 69 гласа за необходимото мнозинство за приемането на промените в българската Конституция, които са получили одобрението на трите парламентарни групи", се казва още в позицията.

 

По-рано днес от ПП-ДБ анонсираха промени в конституцията - промяна на националния празник от 3 март на 24 май; преструктуриране на ВСС чрез разделяне на съдебния съвет на две; преформатиране на института на служебното правителство; ограничаване на властта на главния прокурор; въвеждане на индивидуална конституционна жалба; въвеждане на мандатност на кметовете и др.Епицентър,бг

Добавени коментари

Марио Асьов публикува:
01 Август 2023 | 14:01
Мафията в Якоруда си има послушно и глупаво стадо, което ги избира. Те крадат от вас, а вие им вярвате. Стадото си заслужава съдбата. Те ви лъжат , а вие мълчите...глупаци... Това ли е елита на Якоруда, срам и позор от тези управници и съветници..те закопаха града...ДПС ще им бие шута само след 2 месеца...ще се освободим от тези паразити Беди, Карафеиз, Сабиха, Айша Х.,Куцузо, Кавалов, Хърльови,Пачка, Джама, цялата община ще има пълна подмяна на всички нива есен .ПЕРКОВИТЕ БРАТЯ СА ЗА БОБОВ ДОЛ

Добавете Вашия коментар

TOP