ГЕРБ-Разлог разединени: Красимир Герчев срещу Венцислав Гърменов

27 Юли 2023 | 08:19
23 коментара
Политика
Благоевград
ГЕРБ-Разлог разединени: Красимир Герчев срещу Венцислав Гърменов
Предстои зрелищен политически спектакъл в община Разлог! "Двама се карат, трети печели".

Общинската структура на ПП ГЕРБ в община Разлог проведе събрание за номинации за кмет на града в предстоящите избори през есента. Бяха номинирани двама кандидати- настоящият временно изпълняващ длъжността кмет Венцислав Гърменов и бившият градоначалник Красимир Герчев.

За Гърменов подкрепа дадоха 61 от присъстващите, 11 бяха против и 27 се въздържаха. 79 подкрепиха кандидатурата на Герчев, 5 гласуваха против и 15 се въздрържаха. В. Гърменов управлява града в последната една година, в която бившият градоначалник изтърпяваше наказание, наложено му от КПКОНПИ за конфликт на интереси. В това време Гърменов, който беше заместник кмет в управлението на Герчев, демонстрира желание за работа, беше неуморен в действията си. Завидната му активността като врид кмет, сякаш изключваше вероятността Герчев отново да влезе в играта. Но това се случи официално снощи. Не само ,че се заяви официално като кандидат, но бившият кмет получи и по- голяма подкрепа от съпартийците си, пред погледа на областния лидер Андрей Новаков и секретарят на ГЕРБ Даниела Савеклиева- гости на събранието, съобщава Струма ком.

Категоричната подкрепа на Герчев, която заявиха делегатите на събрнието показа, че въпреки остъствието му от властта, в последната една година, Кр. Герчев не е загубил влияние върху съпартийците и съгражданите си и вероятността той отново да се върне в като пръв управленец в Разлог е изключително голяма. Изборът снощи показа, че има поляризация в ГЕРБ Разлог, която създава известно напрежение, но и затвърди битуващото мнение, че Красимир Герчев е оставил трайни следи, след като успешно управлява общината повече от десет години. Не може да се отрече, че Герчев беше един от най-успешните кметове на България, който превърна Разлог в една от най-добрите общини не само у нас, но и в Европа. През неговото управление се реализираха мащабни проекти, които превърнаха Разлог и селата в модерни и съвременни населени места – с красиви пътища и улици, паркове, зелени и чисти пространства, естетически оформени и грижливо, целогодишно поддържани. Добрият инвестиционен климат превърна село Баня в новата СПА дестинация на България, развита е голяма индустриална зона, откриха са нови работни места. Номиниран е няколко пъти и печели приза Кмет на годината в категория: Кмет на средно голяма община – най-голямата награда, Кмет Европейски програми, Кмет в категория „Инвестиционна политика“ и др. Той превърна община Разлог в пример за много български общини – по отношение на развитието и реализирането на социални програми, социален патронаж, помощ на възрастните хора и хората със специфични потребности. С особена грижа и внимание се отнасяше към образователната инфраструктура – училищата и детските градини са едни от най-красивите в България, но и с високи постижения. А като бивш волейболист на Разлог, за десет години обнови спортната инфраструктура в града и в селата, активно съдействаше за развитие на спорта сред децата и младите като превенция за здраво поколение. Години наред община Разлог е културна столица на театъра, на традициите, на красиви културни празници – обновени са читалищата, библиотеките, Историческият музей е с богата програма, ориентирана към младите. Неговото управление е емблематично за МБАЛ Разлог – чрез множество проекти болницата е модерна, със съвременно оборудване, със специална програма се привличат и така необходимите кадри. По време на Ковид кризата, общината бе една от първите, която снабди болницата с лаборатория, за да спаси повече човешки животи. Направеното по времето на Герчев е видимо, което и обяснява неговата сериозна подкрепа.

„Много съм развълнуван от подкрепата на кандидатурата ми. – сподели Красимир Герчев. – И колкото и да се опитваха да компрометират името ми, радвам се, че хората са на моя страна и ми вярват, защото моят живот е пред очите им. Тази вяра е задължаваща. Ние заедно с администрацията, с кметовете на населените места, с бизнеса, с ръководствата на училищата, детските градини, спортните клубове, пенсионерските клубове, с жителите на община Разлог се гордеем с града си, със селата си, с училищата си, с улиците, с парковете, със спортните и детски площадки, с модернизираните жилищни кооперации, с всичко, което постигнахме заедно, с много труд и любов. И нека Бог ни да помага, за да продължим напред.

“ Председателят на общинската структура на ПП ГЕРБ Д-р Мария Копанарова аргументира избора на партията за кмет на община Разлог: „Красимир Герчев – каза тя - е не само само признат сред най-добрите кметове на България, но той е и голям човек. " По време на заседанието бяха номинирани и кметове на кметства, като навсякъде досегашните управляващи населените места бяха номинирани и получиха почти единодушна подкрепа. Новото име е Георги Стипцов, който е предложение за кмет на най-голямото село в община Разлог – село Баня.
 
За листата на общински съветници бяха предложени 23 имена, като сред тях са и някои от досегашните съветници, които застават с опита и програмата си, както и нови имена на млади професионалисти, спортисти, и личности, които се ползват с добро име и са доказани с успехите в своите области на развитие. Предстои внасяне на протокола от събранието в Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ ,която с решението си ще определи кой ще се бори за народната любов - Гърменов или Герчев. Дошло е време, в което някой трябва да поеме риска и това обикновено е лидерът на партията Бойко Борисов, чиято е последната дума ,кой кандидат да бъде избран. Дали Борисов и ИК ще заложат на силата на опита в лицето на Красимир Герчев или ще дадат зелена светлина за Гърменов, ще стане ясно най-вероятно в началото на септември. А дотогава се очертава сериозна битка за властта, противоборство между двама кандидати от една и съща партия.

И в Разлог предизборните процеси са безкрайно интересни, тъй като за първи път ГЕРБ в града е разцепен - "за" Гърменов и "за" Герчев и тази поляризация не може да бъде овладяна на този етап.

Скандалите в ГЕРБ Разлог през последната година ескалираха. Към днешна дата активисти на ГЕРБ коментират пред разложани, че пoлoжeниeтo e пo-злe дoри oт тoвa, кoeтo ce кoмeнтирa в публичното пространство. Упрaвлявaщитe дoceгa уcпявaли дa прикрият някoи иcтини зa cъoтнoшeниeтo нa cилитe, влacт – oпoзиция, нo имa прoучвaния зa вътрeшнo пoлзвaнe, кoитo гoвoрят зa иcтинcкa кaтacтрoфa.

В лидерска партия каквато е ГЕРБ резултатите от номинационното събрание са само ориентирът за Изпълнителната комисия. Решението кой да участва в битката за кмет на Разлог ще вземе нейният лидер Бойко Борисов. Той винаги има последната дума.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!
ГЕРБ-Разлог разединени: Красимир Герчев срещу Венцислав Гърменов

Добавени коментари

Иван публикува:
29 Юли 2023 | 01:40
ПП ГЕРБ с вас сме
Петър публикува:
29 Юли 2023 | 00:10
Големия удар за стратезите от Баня ще дойде от София Да се готвят за други длъжности в държавни учреждения - например иконом, широко разпространена е в Казичане и други населени места. Длъжността на икономите в тези държавни учреждения е да чистят , готвят и някои други задачи, по желание на прекия ръководител - съкилийник
Друг публикува:
28 Юли 2023 | 19:18
За дуото лошите изненади тепърва предстоят. Един финансов одит би извадил много неща на яве.
Копанарова публикува:
28 Юли 2023 | 16:31
Копанаровааааа , и на мен да ми ремонтира къщата 100 000 лв дограми,изолации и какво ли още не. Велик е Герчев, велик е Герчев… давай Марооо,напред!
Разлог публикува:
28 Юли 2023 | 11:27
БОГОХУЛНИК … не те ли е срам,това е психично блен човек. Няма страх от бога,какво да очакваме….
Разлог публикува:
28 Юли 2023 | 10:58
Краси,качваш си в профила снимка от църквата,ама нали всички знаем че и ти и женати и сина ти сте ПРОТЕСТАНТИ и сте членове на църквата в Банско
Иван публикува:
28 Юли 2023 | 10:09
Я да вземат малко да проверят едни къщи между Баня и Банско …5 -6. Броя наредени до пътя. Имат си водица минерална имат си съдружник Герчев… имаа си и незаконна канализация до пате… ехе сичко си имааа,Славчо кажи си…..
Мария публикува:
28 Юли 2023 | 09:38
Тоя Герчев не се ли накраде вече, бе ?! Цяла България, не само общината те разбра що за келешно леке си и ти срам нямаш и шак дерзаеш какъла да лапаш. Земи бегай и се скрий вече, че направо си жалка смешка! Повръща ми се от тебе, до толкова да си гнусен и противен.
Falkon публикува:
28 Юли 2023 | 00:02
Моля спрете да занимавате хората с този неудачник Гърменоффф!!! Нито визия,нито дикция,нито каквато и заченка на култура и възпитание!!!Просто имаха шанс даден им от съдбата да се докопат до властта и те и се нахвърлиха като гладни кучета!!!От есен насетне да си вари ракия в Баня иииии да не забравя да си плаща акциза!!!Откраднаха достатъчно!!!Моля запитайте се:кой нормален човек,кадърен,каквито в Разложко има много ще се бори със зъби и нокти за една кметска заплата?!?Тези нормалните са си направили бизнес,или имат професия с която се гордеят!!!Наистина има достойни хора за този пост,но в никакъв случай не е никой от тези!!!Камоли пък Гърменоффф!!!
Falkon публикува:
28 Юли 2023 | 00:02
Моля спрете да занимавате хората с този неудачник Гърменоффф!!! Нито визия,нито дикция,нито каквато и заченка на култура и възпитание!!!Просто имаха шанс даден им от съдбата да се докопат до властта и те и се нахвърлиха като гладни кучета!!!От есен насетне да си вари ракия в Баня иииии да не забравя да си плаща акциза!!!Откраднаха достатъчно!!!Моля запитайте се:кой нормален човек,кадърен,каквито в Разложко има много ще се бори със зъби и нокти за една кметска заплата?!?Тези нормалните са си направили бизнес,или имат професия с която се гордеят!!!Наистина има достойни хора за този пост,но в никакъв случай не е никой от тези!!!Камоли пък Гърменоффф!!!
Георги публикува:
27 Юли 2023 | 23:04
Венцислав Гърменов е най- големия лъжеци подлец.Той не може да носи отговорност и не си държи на думата. Превърна Разлог в един селски град.Той дори и представителна визия няма.
Един публикува:
27 Юли 2023 | 22:19
Край на гения от с.Баня и неговия гуро - Гюров. Понеже горепосочените господа много искат да управляват, би било хубаво да се пробват за кмет и секретар на Годлево.
грабчев публикува:
27 Юли 2023 | 21:27
Гръменовия кмет и джуровия крадец дадоха разрешение на дудук фарфаров да прекара нелегален водопровод отводопровода на село Баня от Изворо покрай околовръния път до новите къщи между Разлог и Банско със съгласието на ВиК шефа в Разлог,Прост Годлевец,затова в село Баня няма вода за пиене ,ама и водната полиция си трае срещу некой сребърник, апа народа нека пак да гласува за тия разбойници и крадци !
дудук фарфаров публикува:
27 Юли 2023 | 21:15
крадец до крадеца мила моя майко ле,и я дудук съм най-големия крадец от тях,даже денонощно си крада от разложката вода за Баня от строежа на къщите между Разлог и Банско и никой не може връв да ми каже,а че Баненето немат вода за пиене изобщо не ми дреме !
Янев публикува:
27 Юли 2023 | 21:15
До Орешкова кажете кой е читавия от всички кандидати при не мога да се сетя.
прешелкова публикува:
27 Юли 2023 | 21:07
Еи хора от Разложка община ,мислете добре с главите си, може ли извезани крадци ,осъдени от Българския Съд да ни ги пробутват отново и отново за властници в общината ,да ни крадат постоянно и ние пак да гласуваме за тях ,
Митко публикува:
27 Юли 2023 | 18:05
Няма как селянин от Баня да е кмет на Разлог
Андро публикува:
27 Юли 2023 | 17:59
Па то Герчев чак затворил очи и се моли да стане чудо и се види па кат кмет,а Славето Фаремса подпира дуваро да не падне оти откак го нема ортако му Герчев не че да работи.
Ристе публикува:
27 Юли 2023 | 17:51
Новия кмет на Разлог е д-р Кондев
Попадийн публикува:
27 Юли 2023 | 16:03
Лапачите на Герчев останали без дивиденти и отгледани като чисти клиентелисти,пропуснаха,че идолът им бе свален за злоупотреба и пак искат да върнат старото положение.Сега и бюджета е бая по-голям,ще има нови европрограми и значи повече лапачки.Ама Бойко Борисов да си сбере вересийте Новаков и Савеклиева дето докараха ситуацията до тук и вместо авторитетно да го отлъчат от структурата,те го прибраха в областното им ръководство.И сега ще видят д-р Кондев как ще им свие сърмите на всички.А Герчев ще се самоубие ако не е кмет,щото жена му нема да го пуще дома.
Ич не сме публикува:
27 Юли 2023 | 11:42
Разединени сички че гласуваме анти Герб 30 години стига Татарски Гребчев Гърменов и Джюров
баненин публикува:
27 Юли 2023 | 09:40
Гравозамайващият интерес към Баня ще им изяде главите
Иван публикува:
27 Юли 2023 | 08:49
Предстои политически,гейски театър!!!

Добавете Вашия коментар

TOP