ГЕРБ предлага експертно правителство, което да работи една година

14 Май 2023 | 12:40
0 коментара
Политика
България
ГЕРБ предлага експертно правителство, което да работи една година
ГЕРБ ще предложи утре сутринта разговорите да продължат с цел създаването на експертно правителство за една година на основа на приоритети. Това заяви номинираната за премиер от ГЕРБ Мария Габриел.
 

"Изключваме думата коалиция, правителството ще бъде само експертно", отсече тя.

„Първата сила, която ще поканим на разговор е БСП. С тази политическа сила имаме най-големи различия, но всички трябва да работим за бъдещето на България. Посланието ми към всички е да не считаме проведените разговори за загубени“, посочи тя.

"Не ние бързаме, а конституцията ни казва, че имаме срокове. Затова от утре ще поканя да продължат разговорите с много ясна цел – експертно правителство с имена на хора, които да доведат до успешни резултати приоритетите, които споделих, с тези, които ще подкрепят, ще уточним приоритетите и в детайли, подчерта Габриел. Тя обясни, че с ПП Възраждане не е възможно да се върви напред.Никакви разговори не са водени с мен за имена, министерства. Искаме ли работещо правителство - да, имаме ли общи приоритети -да. Преди да говорим за експерти, трябва да говорим за експертно правителство", каза още Мария Габриел.
 

Добавете Вашия коментар

TOP