ГЕРБ: Ние няма да поискаме импийчмънт, не желаем война между институциите

07 Февруари 2020 | 11:59
0 коментара
Политика

ГЕРБ няма да инициира и да подкрепи импийчмънт на президента Румен Радев, заяви вицепремиерът и член на ИК на ГЕРБ Томислав Дончев на пресконференция на партията във връзка с изказването на държавния глава, че снема доверието си от управляващите.

"Във връзка с предложения, информации, спекулации и коментари ви уведомявам, че днес имаше заседание на изпълнителна комисия на ГЕРБ. Ние като партия и парламентарна група взехме решение да не инициираме и подкрепяме процедура по чл. 103, известна като процедура по импийчмънт", обяви Томислав Дончев.

"Аргументите за това могат да са юридически и политически. Първо, ние не желаем да има напрежение или война между институциите, България има нужда от нормално работещи институции. На второ място не искаме да инвестираме в политическо противопоставяне за разделение на обществото", добави Дончев, който не пожела да коментира прогноза на Радев, че евентуален импийчмънт щял да изкара хората по площадите.

Председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова изтъкна, че "войната между институциите не беше по наша инициатива". "Но нямаше как да не отговорим. Не смятаме, че това е от толза на България, на българските избиратели. Ние винаги сме залагали на прагматичната политика, в интерес на хората, и ще продължим в същия дух.

През тази седмица видяхме постове на г-жа Нинова в Брюксел, в които съобщи, че е отказала нещо, което никога не сме й предлагали - никога няма да се коалираме с Българската социалистичеса партия", каза още Даниела Дариткова.

Добавете Вашия коментар

TOP