ГЕРБ изключи от партията председателя на ОбС - Септември Лазар Влайков

02 Септември 2017 | 18:03
1 коментара
Политика

Изпълнителната комисия на ГЕРБ прекрати членството в партията на председателя на Общинския съвет в гр. Септември Лазар Николов Влайков, съобщи пресцентърът на политическата партия.

„Партията оттегля политическата си подкрепа от Влайков като общински съветник и председател на Общинския съвет в гр. Септември, както и го призовава да напусне общинския съвет като подаде заявление за прекратяване на пълномощията му като общински съветник.

От ГЕРБ за пореден път заявяваме, че никога не сме и няма да разпъваме политически чадър върху никого и всеки, който нарушава законите на страната, трябва да понесе съответната отговорност.“ Зареден боен пистолет попадна в ръцете на шестгодишно момче и то неволно застреля и уби на място собственик на заведение в село Виноградец, Пазарджишка област. Пистолетът е принадлежал на Лазар Влайков.

Припомняме, че инцидентът е станал на 31 август, малко преди полунощ, когато компания възрастни е празнувала в заведението рождения ден на детето. 6-годишното дете е било в компанията, въпреки късния час. Един от гостите извадил законно притежавания си пистолет и той е тръгнал от ръка на ръка сред останалите по масите. Така е попаднал в детето, което е произвело изстрел. Това беше първоначалната версия. След това обаче роднини на жертвата обвиниха в извършването на престъплението собственика на оръжието и изразиха опасения, че вината му ще бъде прикрита. Мъжът, с чийто боен пистолет бе застрелян в с. Виноградец 47 годишният Наско Тонев, бе освободен от ареста след 24 часов престой.

По първоначалната версия изстрелът е произведен от 6 годишното момче, чийто рожден ден са празнували в заведението на жертвата. Близките на Тонев, обаче, твърдят, че когато е убит той, детето е било на друго място в заведението, а неволно е стрелял самият Влайков. Засега прокуратурата не е повдигнала обвинение, което прави наложително и освобождаването му от ареста.

Междувременно ГЕРБ изключи от редицата си Влайков, който е председател на Общинския съвет в Септември. Това е второто му изключване, преди време той е намушкал с нож човек. /БГНЕС

Добавени коментари

Историята помни публикува:
04 Септември 2017 | 11:34
Пак ще го приберат под знамената си в най-скоро време.Идват избори,а на герб такива хора им трябват.Едни са касапи,други пълнят суджуци...

Добавете Вашия коментар

TOP