ГЕРБ и СДС се споразумяха да участват с единна листа на евровота

31 Март 2019 | 12:27
0 коментара
Политика

ГЕРБ и СДС представят кандидатите си за членове за Европейския парламент. Събитието се провежда зала 6 на НДК. Очаква се да стане ясен и слоганът на ГЕРБ на кампанията за европейски вот. Снимка: БГНЕС, архив Снимка: БГНЕС, архив ГЕРБ и СДС се споразумяха да участват с единна листа на евровота ГЕРБ и СДС представят кандидатите си за членове за Европейския парламент. Събитието се провежда зала 6 на НДК. Очаква се да стане ясен и слоганът на ГЕРБ на кампанията за европейски вот.

„Вярвам, че обединението на ГЕРБ и СДС ще е ключово за успеха на ЕНП на европейските избори в България. Днес повече от всякога ние можем да покажем, че обединени сме по-силни”. Това заявява президентът на ЕНП Жозеф Дол в поздравителен адрес, прочетен пред присъстващите в НДК. „Поздравление за ГЕРБ и СДС, че отговориха на моя призив за обединение на ЕНП. Вие дадохте пример, че това е силата на ЕНП, вие показахте, че да превъзмогнеш егото за едно по-добро бъдеще на ЕНП е възможно. За силна Европа, която действа и защитава. За Европа, която е справедлива, устойчива. Противни на популистите, ЕНП винаги е работила да изпълни исканията на гражданите на Европа", заявява още Дол, като подчертава, че българската делегация в групата на ЕНП е много активна. „Убеден съм във вашата решителност да защитавате идеите на ЕНП", допълва още той.

В събота от Поморие зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов прогнозира, че ще успеят да вкарат 6, 7 или 8 евродепутати.

На изборите тази година България ще избере 17 евродепутати, колкото има и в момента.

Добавете Вашия коментар

TOP