ГЕРБ и ППДБ си харесаха шеф на НЗОК

18 Юли 2023 | 09:09
0 коментара
Политика
България
ГЕРБ и ППДБ си харесаха шеф на НЗОК

Управляващото мнозинство си хареса шеф на НЗОК и това е Станимир Михайлов. Той е магистър по икономика, завършил ВМИ Карл Маркс през 1987 г. и по времето на Асена Сербезова през 2022 г. стана председател на Съвета на директорите на болница “Лозенец”.

До номинацията на Станимир Михайлов се стигна, след като Иванка Динева, предложена от ГЕРБ, изтегли съгласието си и се отказа да участва в избора. Срещу нея имаше недоволство от ППДБ. А номинацията на проф. Жени Стайкова, предложена от БСП, не събра подкрепа от останалите партии.

Управляващото мнозинство имало претенции към новия шеф на касата да не е свързан със “значими обществени скандали”.

Справка, публикувана за Станимир Михайлов в информационна агенция “Фокус” сочи, че кариерата му “набира скорост” в Токуда банк АД, под управлението на Румен Сербезов. Сербезов е бил сътрудник на Първо главно управление на ДС и секретар на ЦК на БКП.

Освен българския консорциум Токуда, е ръководил Мултигруп през 90-те години и е бил част от кръга “Монтерей”, като основно е свързван с имената на Виктор Вълков и Любен Гоцев. След отстраняването на Румен Сербезов от Токуда банк, Станимир Михайлов влиза в борда на банката на Петя Славова - Инвестбанк АД, но за кратко.

Добавете Вашия коментар

TOP