ГЕРБ и БСП са в нокдаун! Предстои зрелищен политически спектакъл в Благоевград! "Двама се карат, трети печели"

03 Май 2021 | 22:16
22 коментара
Общество

Предстои зрелищен политически спектакъл в Благоевград! "Двама се карат, трети печели". 

ГЕРБ и БСП са в нокдаун! 

ГЕРБ - Благоевград е в нокдаун предизвикан от вътршнопартийни интриги, готови на всякакви коалиции, ляво, център, дясно, за да превземат общината в областния град на Пиринско.

Към днешна дата активисти на ГЕРБ коментират пред джумалии, че пoлoжeниeтo e пo-злe дoри oт тoвa, кoeтo ce кoмeнтирa в публичното пространство. Упрaвлявaщитe дoceгa уcпявaли дa прикрият някoи иcтини зa cъoтнoшeниeтo нa cилитe, влacт – oпoзиция, нo имa прoучвaния зa вътрeшнo пoлзвaнe, кoитo гoвoрят зa иcтинcкa кaтacтрoфa. Oттaм и гoлeмият cтрaх, чe aкo ce cтигнe дo служебен кабинет и прeдcрoчни избoри, и тe ce прoвeдaт чecтнo и пo прaвилaтa, щe лъcнe грaндиoзният прoвaл нa нaлaгaния прeз пocлeднитe някoлкo гoдини мoдeл.

Общинската структура на ПП ГЕРБ в Областния град на Пиринско е разединена.

Под сурдинка в областния център се коментира, че ябълката на раздора е появата на Костадин Хаджигаев и това, че няма консолидация на партията върху една кандидатура за кмет на Благоевград.

Фаворити за кметския стол са:

1. Голяма част от общинската структура и общински съветници предлагат за кандидат инж. Росица Димитрова, Управител на ВиК - Благоевград.

2. Костадин Хаджигав и Андрей Новаков предлагат ПП ГЕРБ да подкрепи Андон Тодоров, председател на общински съвет Благоевград.

3. Лобито на Даниела Савеклиева лансира кандидатурата на Илиан Георгиев, Директор на НОИ-Благоевград.

4. Задкулисието в Благоевград предлага ПП ГЕРБ да подкрепи Захари Ханджийски, Директор на Общинска Банка - Благоевград.

Евродепутатът и областен координатор на ПП ГЕРБ - Андрей Новаков е наясно, че чиста партийна кандидатура на партията няма шанс да спечели частичния вот за кмет на Благоевград, и поради тази причина заедно с Костадин Хаджигаев и Даниела Савеклиева търсят кандидат издигнат от инициативен комитет, който да бъде подкрепен от партия ГЕРБ.

Както ГЕРБ и БСП са в нокдаун предизвикани от вътршнопартийни интриги "кой е по-по-най".

Социалистите в Благоевград разделени на два лагера "за" и "против" БСП да подкрепи отново инж. Румен Томов за кмет на Благоевград. Младите активисти на столетницата настояват за чисто партийна кандидатура!

Двама бивши приятели Румен Томов и Андон Тодоров, впрегнати в политически двубой за приза "шериф на Благоевград".

Единият се изкачва на политическата сцена с хъса да унищожи другия, за когото си мисли, че слиза. По пътя назад обаче Румен Томов ще се съвземе. И ще преследва ефикасно новия си враг с инстинкта на политическо животно. Близо две години не можаха да си поделят общината. И за двамата не жените, а властта е самоцел. Егото и на двамата не знае предел.

Андон Тодоров е обзет от манията, че е "на върха на иглата", че "кара влака". Той има излъчването и поведението на човек, който се бори да победи докрай, да смачка всичко, да бъде властелин на времето, на пространството, на народа.

Е, сега съдбата му поднася на тепсия да бъде и властелин на Джумаята! Готов ли е обаче за това?

Екскметът на Благоевград инж. Румен Томов знае, къде са подводните камъни, наясно е с процесите в областния град, знае кой, къде, какво прави и какво може. И ще дебне Тодоров на всеки завой.

Румен Томов, който с решение на Върховния административен съд беше отстранен от длъжността кмет на Благоевград, обяви, че ще се яви, като кандидат и на предстоящите избори в общината.

На брифинг пред представители на медиите той обяви, че ще бъде отново независим кандидат. На въпрос дали очаква да бъде подкрепен от БСП, както се случи на вота през 2019-та година, Томов заяви, че не вижда причини това да не се случи.

Предстои зрелищен политически спектакъл в Благоевград! "Двама се карат, трети печели".

Социологията от анкетата на Pirinsko.com показва, че с най-големи шансове към момента е депутатът от ПП ИТН адв. Илко Стоянов, който е единственият Народен представител от Благоевград в 45-то НС.

Областния град е в очакване! Ще се кандидатира ли адв. Илко Стоянов за кмет на Благоевград?

ГЕРБ са в политическа изолация след промените в Изборния кодекс. С поведението си партията обедини срещу себе си всичките си опоненти, партии и коалиции от целия спектър. Върху партията е сложено клеймо „токсична“.

One-man-show-то на Борисов вече не е единственият магнит за публичното внимание.

Общият фронт срещу партията на Борисов в крайна сметка се задейства, но разделителните линии между опозицията на ГЕРБ станаха много видими и непреодолими. Бойко Борисов подцени мащаба на промяната и допусна грешки – подаване на оставка чрез куриер, излизане в отпуск, за да неглижира парламента за пореден път, първоначалното решение за разпускане на Националния оперативен щаб, което масово бе разчетено като „след мен и потоп“.

Разпускането на щаба, което после бе стопирано, бе спонтанен деструктивен акт. Получи се пълно разминаване между думи („Ситуацията с пандемията остава тежка в света и ние действаме разумно“) и дела. Правителството в оставка даде повод за критики и налагането на мораториум върху действията му.

Нелогичната и неналагаща се смяна на бордовете на големите държавни предприятия не е само неетична проява, но влиза в противоречие с горещите обещания и прието законодателство, което трябваше да ограничи политическите назначения – важен елемент от наложените от ЕС реформи в държавните предприятия за целите на присъединяването към Банковия съюз и ВМ II.

В последната седмица на април Борисов премина в предизборен ритъм. Стрелите са насочени към президента и Слави Трифонов. Правителствената резиденция в Бояна замести джипката и се превърна в естествен център на власт, откъдето се включва на живо.

Премиерът е в оставка, но продължава да налага теми, да вкарва опонентите си в обяснителен режим с реплики във всички посоки – за „Росенец“, Мая, Корнелия, Слави и Костов и така нататък. В наследство правителството оставя лош здравен статус на българското население (най-ниска средна продължителност на живота).

Най-тежката част от наследството на ГЕРБ е спешната необходимост от реформи в образованието и здравеопазването, които бяха поставени на пауза за цяло десетилетие. Резултатите от вота на 4 април ясно показаха, че един значителен дял на обществото не иска повече да бъде управлявано по модела от последните 10 години.

При нови избори – дори патриотичните формации да минат летвата като обединени, мнозинство ГЕРБ плюс патриоти едва ли ще може да има, което може отново да управлява. 

На 5 май, освен връчване на мандат на БСП и вероятното му моментално връщане, Радев започва нов кръг политически консултации с парламентарните групи.

Те трябва да му предложат членове на нова Централна избирателна комисия. След това тя се назначава с негов указ.

Рулетката с мандатите приключва на 5 май. Решението на БСП да не опитва да състави правителство изпраща партиите на предсрочни избори. Така 45-ият парламент ще влезе в новата история като първият, който не е успял да излъчи кабинет.

За да се стигне дотам, по Конституция, президентът трябва да издаде един указ – за разпускане на Народното събрание и определяне датата на изборите. А с друг – да назначи служебно правителство, като максимално бързо да организира избори.

Гергана Иванова/Pirinsko.com

Добавени коментари

Реално публикува:
05 Май 2021 | 11:46
Ако Валери Смиленов реши да се кандидатира ще стане кмет от първия път. Най-некоморометирания и компетентен ръководител в Благоевград!
край публикува:
05 Май 2021 | 09:15
Людмила Костадинова ще бъде новата кметица на Благоевград
gonzo публикува:
05 Май 2021 | 05:48
poli reshava koi da byde kmet na grado a stefan reshava koi da byde savetnik; poli kaza sledvashtiq kmet na blagoevgrad e andrei novakov zam kmet hadigaev a kircho iliev predsedatel; rosica si trygva s gordo vdignata glava za buchino na neino mqsto slagat dana saveklieva
Андон Тодоров да не забравя Атанас Камбитоff публикува:
05 Май 2021 | 05:38
Андон Тодоров как си представя да бъде подкрепен и от Мутрите на Мая и от ГЕРБ. Този човек или е заблуден или заблуждава хората. Андон Тодоров няма да бъде подкрепен или издигнат от ГЕРБ. Андон Тодоров безспорно направи много за ГЕРБ като помага на Димитър Урдев за парламентарните избори. Андон Тодоров забрави как Атанас Камбитоff беше омаскарен а дали знае какво го чака. Андон Тодоров имал подкрепа и от ДПС. Андон Тодоров ще бил взел хиляда гласа и от БСП. Андон Тодоров да не забравя Атанас Камбитоff. Андон Тодоров за да стане кмет требе да целуне ръка на вожда в Симитли.
mata hari публикува:
04 Май 2021 | 17:39
Doni e noviq kmet na harsovo ama tam i mite belego ne go iska.
поп Нафърфорий публикува:
04 Май 2021 | 12:47
Промяната в образованието трябва да започне с изритването на незаконния "ректор"-пенсионер, плагиат пишман-"професор" Юруков от ЮЗУ-то барабар с цялата му крадлива и некадърна пасмина!
Иван публикува:
04 Май 2021 | 10:45
Камбитов да се връща за кмет. Няма друг, който да вдигне Благоевград на крака
ГЕРБ публикува:
04 Май 2021 | 09:57
Кмета на Благоевград се казва Росица Димитрова. Андон Тодоров и Румен Томов остават в историята. Илко Стоянов си остава депутат.
никога ГЕРБ публикува:
04 Май 2021 | 09:53
Който гласува за кмет на ГЕРБ е национален предател тази партия е токсична и полезна само за симитли
kambitov 4aka don4o публикува:
04 Май 2021 | 09:51
don4o dali si slaga v smetkite kambitov da li si misli 4e ke mu se razmine; kambitov sega ke mu sloji pry4kata v spicite; don4o ke preklu4i kato kambitov i vlado elezov i ke vyrnat taskov sys zahari na bankata na bel kon
Павел Вълнев публикува:
04 Май 2021 | 09:47
За Дончо на Бали ще гласувам само ако ми покаже клипчетата на Христина Шопова
до винету публикува:
04 Май 2021 | 09:40
какъв румен томов бе хора този идиот на пук на всички един месец не направи нищо с дупките в града та това е безобразие. спуках си две чисто нови гуми на улица броди в струмско. и сега вие ми го поднасяте този човек ами да ми заплати гумите и пак ще си помисля дали да гласувам за него. аз съм убедена че кмета на благоевград ще бъде жена защото мъжете ги видехме колко струват.
Винету публикува:
04 Май 2021 | 07:59
Най-нормалният кмет си остава РУМЕН ТОМОВ. ЧЕСТЕН, добър, коректен и много човечен. Нека гражданството избере него.
без герб и бсп публикува:
04 Май 2021 | 07:38
без герб и бсп по добре захари ханджийски отколкото гадните комуни
Еле кажах публикува:
04 Май 2021 | 07:16
Оооо НЕ НЕ , само чалгари не ! Това са мозъчно увредени човекоподобни същества без морал и човещина ! Не , че от досегашните цървули нещо добро освен айдуклък сме видели ,нооо от чалгар по далеко....
грамажданин публикува:
04 Май 2021 | 06:04
много ми е интересно кои са задкулисието в градо а дончо бали нема шанс роячки каза че ги е псувал а сега иска подкрепа
miro cholev публикува:
03 Май 2021 | 23:46
tomov si e super za men tomov trebe da si stane otnovo kmet s edna ugovorka da mahne milev i markov ot ob6tinata
Хаджигаев публикува:
03 Май 2021 | 23:28
Хаджигаев си е за кмет със сина му и свато Наско Камбитов ще разпарчосат всичко . Общината е на самотек и ще бъде довършена от алчните роднини
Не не публикува:
03 Май 2021 | 23:23
Не не никога повече Томов
nikoga poveche kmet ot gerb публикува:
03 Май 2021 | 23:11
kogato v selata na blagoevgrad ima voda za piene i miene rosica dimitrova togava moje da se kandidatira i da stane kmet. ne sega kogato imat horata po selata voda togava. osem godini nedelcho kambitov beshe kmet ot gerb i rosica dimitrova na bai dancho kenedi snaha mu shev na veika pak ot gerb i nemojaha da pusnat voda po selata sega she trebe da pochekat malko;
Точно публикува:
03 Май 2021 | 22:41
Абсолютно точен разбор на ситуацията. Герберите никога няма да имат повече кмет в Благоевград.
Някой публикува:
03 Май 2021 | 22:40
Герганке,колко ти плащат да плюеш Бойко? Чалгаря Илко кмет?Боже опази.Няма ли нормални хора вече?Ако няма да затваряме държавата,или да се хванем за гушите.Така повече не може да продължава.

Добавете Вашия коментар

TOP