ГЕРБ-Благоевград се разцепи тотално заради задкулисните игри, "ЗА" или "ПРОТИВ" подкрепа на Илко Стоянов за кмет на Благоевград

04 Февруари 2023 | 09:55
17 коментара
Политика
ГЕРБ-Благоевград се разцепи тотално заради задкулисните игри, ЗА или ПРОТИВ подкрепа на Илко Стоянов за кмет на Благоевград

ГЕРБ-Благоевград се разцепи тотално заради задкулисните игри, "ЗА" или "ПРОТИВ" подкрепа на Илко Стоянов за кмет на Благоевград. Крилото на Даниела Савеклиева е "ЗА" подкрепа на Илко Стоянов, а останалия електорат, който гравитира около Росица Димитрова и общинските съветници са "ПРОТИВ" ГЕРБ да подкрепи Стоянов за кмет на областния град. 

Под сурдинка в областния център се коментира, че Росица Димитрова няма да получи мандат за председател на общинската организация на ГЕРБ в Благоевград. Решението ще бъде обявено днес в крайградски хотел на разширено заседание на областния съвет на партията, на което областният председател Андрей Новаков е поканил кметове и депутати от ГЕРБ.

Най-близкото опкръжение на кмета Илко Стоянов коментират, че бившата шефка на ВиК Р. Димитрова ще бъде отстранена от председателския пост, който заема от 2019 г., обикаля от 2 дни областния център на Пиринско. Това става 9 месеца след последното отчетно-изборно събрание на ГЕРБ в Благоевград, когато за нея гласуваха 132-ма членове на партията, а вторият номиниран за общински председател – тогавашният директор на парк „Рила“ Красимир Андонов, получи подкрепата на 70 делегати на конференцията.

Според Устава на партията окончателното одобрение на партийните ръководители става от  Изпълнителната комисия на ГЕРБ, и то в рамките на 1-2 седмици след получените номинации с гласовете зад тях, но от 16 май 2022 г. до сега минаха много пъти по 2 седмици и 3 избори за парламент, без Димитрова или Андонов да бъдат утвърдени за поста.  През това време самата Р. Димитрова, която от 2 г. е член на Националния изпълнителен съвет на Жени ГЕРБ от Благоевградска област, участва в изборите за 48-ото НС като кандидат-депутат, но получените 1697 преференции не й стигнаха, за да влезе в парламента.

Опитът ни да разберем кой ще поеме организацията в Благоевград удари на камък, защото вчера на посещението в Петрич Бойко Борисов прегърна и целуна общинската лидерка Димитрова, а може би някой надроби вътрешно партийни интриги без знанието на Борисов. 

Всъщност никой от партийния актив не потвърди, но и не отрече готвената за днес смяна на Р. Димитрова, която всъщност от 9 месеца е със статут на номиниран за председател на ГЕРБ – Благоевград.

Административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов ни посъветва да питаме областния председател на ГЕРБ А. Новаков сменена ли е Димитрова и кой ще поеме партийното кормило.

Андрей Новаков призна, че днес в Благоевград ще има разширено заседание на областното ръководство, на което ще се обсъжда и въпросът с председателското място в Благоевград, и даде идея да питаме самата Р. Димитрова дали е отстранена, или не.

Димитрова върна топката към Новаков, който трябвало да знае като областен председател. Тя заяви, че от нас чува за насроченото в събота заседание на ГЕРБ-актива. „Не знаех, самата аз от 2 седмици организирам за неделя събрание на структурата на Жени ГЕРБ“, обясни Р. Димитрова.

Бойко Борисов бил отлично запознат с този открит антагонизъм и това, както и слабото представяне на ГЕРБ на кметските избори, стана повод той открито да заплашва, че ако нещата в Благоевград не се нормализират, лично той ще вземе мерки. Това е обяснението и Благоевград в момента да е единственият областен град в страната, в който няма председател на ГЕРБ.

Най-вероятният изход от срещата днес е председател отново да не бъде назначен, а ръководството на партията в града да бъде поверено на Новаков или Даниела Савеклиева, които да го съвместява с ангажиментите си като областен председател и секретар на ГЕРБ и с двете дини под една мишница да организират предстощия на 2 април парламентарен вот, а защо не и местните избори през октомври.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

Добавени коментари

Вълова публикува:
04 Февруари 2023 | 23:32
Моля пишете само че подкрепям Илко Стоянов, не размивайте подкрепата и с други лица. Не е вярно.
До Иван публикува:
04 Февруари 2023 | 23:30
Иване да те е* е кой те хване. Повече пара от Роска никой не е давал на никой. Сама си изеде хлебо. Веке не е нищо. Лакомо дупе кръв сере
Иван публикува:
04 Февруари 2023 | 20:00
Даниела Цветанова ........................ падение излагация беше търсила на вълова пара да я назначава а сега са първи приятелки е нема такава педерастия.
кефал публикува:
04 Февруари 2023 | 19:43
ченгетата дето подслушваха по време на камбитов са на яслата при кафявия и започва търговията.
Знаем Знаем публикува:
04 Февруари 2023 | 17:57
Росица даже не трябваше да чака да я махнат а сама трябваше да си тръгне. След ниските резултати които получи. Ама то власт така ли се пуска. Довиждане и сбогом. Бучино за мен сега ще е Париж
Грамада публикува:
04 Февруари 2023 | 16:57
Илко Ке е
Таня публикува:
04 Февруари 2023 | 16:56
Заради егото на някои хора, ГЕРБ Благоевград няма достойна кандидатура нито за депутат, нито за кмет. Поради тази причина най-нормално е да се подкрепи Стоянов. Този път няма разделение - Илко Стоянов е човека
ГЕРБ Банско публикува:
04 Февруари 2023 | 15:52
Мацурев - кмет, за Банско е късмет! Мацурев - да управлява, Банско не се продава! Мацурев - победа, комунистите говеда!
Блг публикува:
04 Февруари 2023 | 15:16
Илко Стоянов е кадърен човек, в момента няма алтернатива за кмет.. но не трябваше да скача на ГЕРБ защото всички знаеха, че Шоуто на Слави както и Кирчо и Асен са временно явление
десен Благоевград публикува:
04 Февруари 2023 | 13:36
Не мога да проумея къв дебил трябва да си, за да си мислиш, че Илко Камбитов 40 Милиона Заем има някакъв шанс да спечели кметските избори. Тоя е тотално губещ кон, не залагайте на него.
Боце публикува:
04 Февруари 2023 | 13:14
Да живее мастершефката
Ася публикува:
04 Февруари 2023 | 13:07
Честито дани Савеклиева оглавява ГЕРБ Благоевград
С тато публикува:
04 Февруари 2023 | 13:06
Андрейчо , махай се остави ни ние знаем как....
Илко публикува:
04 Февруари 2023 | 12:27
И пак Илко стой там трябва да си ходи този човек никой не го иска те са карат за него
ГЕРБ Банско публикува:
04 Февруари 2023 | 11:48
Приятели на Банско, приятели на ГЕРБ! ГЕРБ Банско призовава - Мацурев да бъде избора на ГЕРБ за Банско! Мацурев - ПОБЕДА!
ГЕРБ Център публикува:
04 Февруари 2023 | 10:23
Илко правише кампания на гърба на ГЕРБ ходише на протести в София викаше оставка мафия и ние сега да го подкрепим е не нема да стане ще го подкрепим както Андон Балито .Искаме си кандидат на ГЕРБ
Значи публикува:
04 Февруари 2023 | 10:08
Келемето на Трифонов предлагате за кмет на Джумая от Герб ебати и смешниците

Добавете Вашия коментар

TOP