ГЕРБ - Разлог е в нокдаун! Д-р Мария Копанарова подаде оставка, предаде щафетата на д-р Тончев за общински лидер!

12 Май 2022 | 19:37
13 коментара
Политика
ГЕРБ - Разлог е в нокдаун! Д-р Мария Копанарова подаде оставка, предаде щафетата на д-р Тончев за общински лидер!

ГЕРБ - Разлог е в нокдаун! Д-р Мария Копанарова подаде оставка, предаде щафетата на д-р Тончев за общински лидер! Рокадите станаха преди минути на отчетно изборно събрания на ПП ГЕРБ в община Разлог. 

Д-р Емил Тончев е роден и израснал в Разлог, посветил 26 години на медицината, милее за своя град и община, помни първите си учители, уважава и цени доброто, "но добър човек не е професия политик"!

През последните година името на д-р Копанарова бе замесено в поредица от скандали свързани с роднински връзки на лица злоупотребили със служебните си положения с цел финансови облаги. Тя бе основен стожер на партията на Борисов, общински ръководител на ПП ГЕРБ и председател на общински съвет в град Разлог.

В Разлог политическата динамика се ускорява със скандали, мини-кризи, институционални сблъсъци и гражданско недоволство. Разложките парламентаристи не спират със скандали и се обвиняват взаимно в корупция, лобизъм, връзки с олигарси, обслужване на чужди интереси, сриване на сектори и то с конкретни имена, факти и случаи.

Разлог се готви трескаво за избори, след като днес от пресцентъра на Административен съд – Благоевград съобщиха, че съдия Иван Петков отхвърли жалбата на Красимир Герчев срещу Решение № 135/11.03.2022г. на Общинска избирателна комисия – Разлог, с което са прекратени предсрочно пълномощията му, като кмет на община Разлог. С жалбата бе оспорена законосъобразността на Решението на ОИК - Разлог. Съдът счете оспореното решение на ОИК – Разлог за валидно и законосъобразно. С решение от 11.05.2022 г. Административен съд – Благоевград потвърждава Решение № 135/11.03.2022г. на Общинска избирателна комисия – Разлог и отхвърля подадената срещу него жалба като неоснователна. Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд, в 7-дневен срок от съобщаването му на страните.

До този казус се стигна, след като Общинска избирателна комисия прекрати предсрочно пълномощията на Красимир Иванов Герчев, като кмет на Община Разлог. Това инфарктно за ГЕРБ решение бе взето на 11.03.2022 год. от седем членна комисия на ОИК гр. Разлог в състав: Мария Прешелкова, Славчо Попов, Любомир Влайн, Михаела Клечерова, Костадинка Кърджиева, Иван Цирков и Любка Карамфилова, които гласуваха единнодушно влязлото в сила решение на ВАС за наличие на установен конфликт на интереси по ЗПКОНПИ.

Ерозията в електоралната база на ГЕРБ е предизвикана от вътршнопартийни интриги, корупционни скандали. Докато ГЕРБ - Разлог се тресе от скандали, социалистите готови на всякакви коалиции, ляво, център, дясно.

Започна кастинга: Кой ще бъде кмет на Разлог?

Под сурдинка се коментира, че местните политици подготвят кандидат-кмет издигнат от инициативен комитет, подкрепен от ПП и ИТН. Не е ясно каква позиция ще вземе ДБ, които са в разкрачено положение. За разложани не е тайна, че депутатът Иван Димитров и "началникът му" Радко Тумбев са дългогодишни партньори на ГЕРБ в Разлог.

​Разлог се готви трескаво за избори! Всички срещу ГЕРБ!

Завист или ревност- болната тема на всички в разложко е, че председателката на ОбС-Разлог д-р Мария Копанарова командва парада в общината - под кодовото име "Тета Мара". За всички е ясно, че тя коли и беси в общински съвет, културата, детски градини, училища и общинска администрация. Безспорно кметът Герчев бе безсилен пред шуробаджанащината на д-р Копанарова, след като в общината цари респект, типично по български - "Царят дава, пъдарят не дава".

След публикация на Pirinsko.com Разлог настръхна срещу началника на Общинска собственост и транспорт инж. Костадин Пандев, който дерибейства под крилото на ГЕРБ в общината. Самозабравилият се юноша на ГЕРБ - Разлог е злоупотребил със служебното положение, и най-вероятно за финансова облага е разрешил и дори участвал в монтирането на машина, която незаконно е присъединена към общинската ел. мрежа и интернет.

Разложани коментират, че гуруто на Костадин Пандев е д-р Мария Копанарова, която е общински ръководител на ГЕРБ и председател на общински съвет в град Разлог. Д-р Копанарова е първа братовчедка с майката на Костадин Пандев - Галя Пандева, която е дългогодишен секретар на партия ГЕРБ в Разлог и завеждащ администрация към Професионална гимназия по механизация на селското стопанство – гр. Разлог. Нещо повече, Костадин Пандев и Вр.и.д. кмет на община Разлог Венцислав Гърменов са женени за две сестри, и така Костадин Пандев действа нагло и безкомпромисно с цел облаги, след като ГЕРБ в Разлог са се оплели, като "свински черва".

За Костадин Пандев има и други сигнали и за злоупотреби с общинска собственост в разложките села Драглище, Елешница, Баня и Годлево. Алгоритъмът на управлението се затвърждава устойчиво като „затишие-буря-затишие-буря”.

Пропастта между местната власт и част от гражданите е изкопана!

Наблюдава се радикализация на недоволството, натрупана омраза и сигнали за ескалиращо напрежение след решението на КПКОНПИ, ВАС, ОИК -Разлог и Административен съд – Благоевград за казуса Герчев. ГЕРБ - Разлог е в нокдаун! И връщане няма. Общински и държавни служители се пребоядисват политически, за да запазят работните си места.

Пътят по-който тръгва Разлог се връща Благоевград!

Избори до дупка, само това е пътя на изчегъртването, докато ГЕРБ не приключи тотално. Днес местните парламентаристи се хванаха за гушите, кой е по по най-интригант. Десетки компромати и сигнали до Прокуратурата, КПКОНПИ, ОИК, Главен прокурор, МВР, всички институции и медии с една единствена цел, да се спре моделът Герчев (Гърменов) - Татарски (Джуров, Рачев и Фарфаров)!

Ще продължи ли моделът Герчев - Татарски, и кой ще бъде кандидат за кмет на Разлог?

Някои от съветниците видни гербаджии, безцеремонно започват да саботират кметския екип със заявка за смяна и на председателят на ОбС - Разлог д-р Мария Копанарова. Отцепници на ГЕРБ коментират, че "МОДЕЛЪТ" провежда преговори с криминалния контингент и разложките икономически структури, свързвани с Обществени поръчки, имоти, строителство, назначения на всички нива в администрацията, детски градини и училища, които имат влияние към нежното съсловие, като директори на училища, детски градини, съпруги, дъщери и любовници на бизнесмени, за да се включат във вече изгубената битка на ГЕРБ в изборната надпревара.

БСП - Разлог се подготвя мощно за местните избори със закана да имат кмет и да увеличат бройката на общинските съветници. В предвид политическата ситуация в страната, БСП ще има по-добри резултати на местните избори, а ГЕРБ - силно отстъпление.

Припомняме, че през 2015 г. партията на Борисов взе ужасно много кметове, т. е. това бе най-големият успех на местни избори на ГЕРБ и бе ясно, че сега вече ще има отстъпление. Ясно е, че този връх трудно се задържа и връщане няма.

Социолози прогнозират, че най-големият шок след частичните избори ще бъде, че няма да има доволни и щастливи политици. Този път разочарованията ще бъдат трудно прикрити. Нито ще стане толкова различно, нито пък ще бъде същото. Във всички ще надделее онзи страх, че ще останем дълго време в изборна, респективно несигурна ситуация. Да не забравяме, че през месец октомври на 2023 година предстоят редовни местни избори. Няма да има много усмихнати лица!!!

Pirinsko.com ще следи и ще информира политическата обстановка в община Разлог!

Добавени коментари

Мехомия публикува:
13 Май 2022 | 23:07
Таа итруша се ошушна по терлици,ни лук яла,ни лук мирисала,нагла долна крадла,дано Бог и даде само мъки и страдания,таквия дека тя тя причиняваше на хората,сега свободно че извръта по пазарен да смухти,чувайте се хора,тя е третото уше мутрите!
123321 публикува:
13 Май 2022 | 11:58
? Д-р Копанарова подала ли е оставка като общински съветни/председател на общ. Съвет/? Ако не е значи ми и чорчо да лажем.
За истината публикува:
13 Май 2022 | 08:11
За Копанарова се знае, че отдавна трябваше да се оттегли..ама да питаме, защо БРИНДО ДЖУРНАЛИСТА не пита за депутатина Иван Димитров? Оти така, бе Ване? Шест месеца в парламенто, и нищо за Разлог? Къде са инвестициите, къде са парите за пътища, къде е развитието на града? По какво се усеща, че има депутат от управляваща партия? По това, че взима 7 бона и си клати панталона....
ГЕРБ публикува:
13 Май 2022 | 08:04
Каков нокдаун, какви 5 лева- смешници, пълна зала изпрати на крака д-р Копанарова! Безсилни сте и плюете като за последно, ама оня отгоре гледа!
Гроб публикува:
13 Май 2022 | 07:49
Щом Герб опрея до тоя путьо Тончев що и джюбре не излиза от него айде разпаднае се
manci публикува:
13 Май 2022 | 07:24
kakva teta ta mara si e baba samo za petre popov e snejanka e tava e dolno i naglo kradni lajni i ostavki e ta mara znae dobre kak gergana deistvashe v veikato imaaa i zapis ke se razporejda mara a za naznacheniqta v uchilishtata i detskite da ne dumame tam e ot kol vaje.
ВЪЗРАЖДАНЕ публикува:
13 Май 2022 | 07:19
КОПАНАРОВА НАЗНАЧАВАШЕ КОПАНАРОВА УВОЛНЯВАШЕ КОПАНАРОВА ИМА ГРЕХОВЕ И ТО МНОГО ТЯ ПРОСТО БЕ КОПАНАРОВА КОПАНАРОВА ЗАПЛАШВАШЕ ЗА ИЗБОРИ КРАЙ СЕ ВЕЧЕ ПАДАТ А ТЕТА МАРА ЗНАЕ ФНОГО ДОБРЕ КОГА ДА БЕГА А ДОКТОРА ТОНЧЕВ ЧЕСТЕН ЧОВЕК А КАК СЕ СЕ ПОДЛАГА НЕЗНАМ ВЪЗРАЖДАМЕ РАЗЛОГ И МАЧКАМЕ ГРОБАРЕТО ДО КРАЙ
метла публикува:
12 Май 2022 | 22:35
евала истината е най после да се напише как си е целата герберска мафия в разлог е твае истината и требе метлааааааааааа
Чики публикува:
12 Май 2022 | 21:13
Щее стана се с водата и незаконните помпи по целата улица изворите, кога че ги погне басейнова дирекция
Браво публикува:
12 Май 2022 | 21:10
Д-р Копанарова, достойно оттегляне, време е да поемат и по- младите политическа отговорност, а Вие да ги насърчавате и да им помагате! Радвайте се на деца и внуци! ПП ГЕРБ винаги ще я има, колкото и да не им се иска на някои! Нека посърбат попарата сега на другите от измислените партии, заслужиха си го! На Вас пожелавам да сте здрава!
прешелков публикува:
12 Май 2022 | 20:49
Гербаджийския кораб потъна ,още една крадла си отива,иде друг алчен крадец,да довъши каквото е останало за крадене и да сложим точка на управлението на разложка община от най-долната напаст от алчни,ненаяли се крадци и убийци на човешки съдби !
Митрето Марковия публикува:
12 Май 2022 | 20:42
Поздравления, д-р Тончев, заслужено!❤ Успех на новото ръководство, само напред, с вас сме!❤
Кристо публикува:
12 Май 2022 | 20:28
и какво, напуснала Тета Мара ама парите не е върнала ни в затвор че лежи.

Добавете Вашия коментар

TOP