Георги Първанов: Смешният военен министър е комплексиран, помпа мускули!

14 Септември 2015 | 09:18
1 коментара
Политика
Георги Първанов: Смешният военен министър е комплексиран, помпа мускули!

Реакцията на военния министър към руските самолети за Сирия е помпане на мускули и комплексарщина, заяви експрезидентът Георги Първанов пред сутрешния блок на БНТ.Той сравни ситуацията с даването на въздушен коридор за ударите срещу Сърбия по времето на правителството на Иван Костов. И допълни, че у нас има политици, „които са готови да козируват и да кажат „да”, още преди да са им го поискали”, като по този начин „се пренатягат”.

Първанов смята, че бизнесът е в пълното си право да протестира срещу цените на тока, тъй като повишаването им ще бъде „фатално” за някои от тях. Той обаче не пропусна да спомене, че ако двата блока на АЕЦ „Белене” бяха заработили, „проблемът щеше да бъде решен за десетилетия, а не сега да запушваме дупки”.

Експрезидентът обвини хората от бившата си партия БСП, че си мислят, че „техните членове са крепостни и са веднъж завинаги в една формация”. „Отдавна не може да се говори за монопол на лявото”, заяви Първанов.

Той отново потвърди намерението на новосъздадената коалиция с БСД на Георги Анастасов, койюто е депутат от БСП, да застанат зад кандидатурата на Георги Кадиев, който бе изключен от столетницата, определяйки го като компетентен и с дълъг опит в общинските дела. Първанов остро се противопостави да определението на кандидат-кмета на БСП Михаил Мирчев, който нарече Кадиев „наглец”. „Такъв речник и такъв понятиен апарат е неприемлив и дори вреден”, заяви лидерът на АБВ.

Първанов допълни, че БСП умишлено проваля шансовете на левицата да се представи добре на предстоящите местни избори, тъй като проваля опитите на АБВ и БСП да се явят заедно по места, както е постъпила с Трендафил Величков в Пазарджик, а освен това в Шумен и вероятно във Видин. „Три тоталното завземане на властта от дясното, ние трябва да се представим добре на местните избори и да се върнем в играта”, заяви лидерът на АБВ и допълни, че очаква „мръсна кампания”.

„Който компромат вади, от компромат си отива”, заяви обаче експрезидента по повод на обвиненията за хотела, купен от сина му, и припомни как Петър Стоянов загуби изборите от него през 2001 г., при положение, че на старна на предизборната кампания доверието към предшественика му е било 45%, а към него – едва 9%.

Първанов заяви още, че партията му ще внесе алтернативен закон за борба с корупцията, тъй като внесеният от Меглена Кунева е „слаб, неработещ и дори вреден” и предлага „доносът като основен механизъм за борба с корупцията”, което според експрезидента ще доведе до 1000 доноса още в първия ден, след като бъде приет. /БЛИЦ

Добавени коментари

!!! публикува:
14 Септември 2015 | 11:01
Този, КоЙ беше, че нещо не си го спомням? Защо гласувахте 16 МИЛИАРДА ДЪЛГ, а след това и преди това се оправдавахте, както и за участието на ДПС в управлението на страната??

Добавете Вашия коментар

TOP