Георги Георгиев: С активната намеса на ПП ГЕРБ, Сандански ще получи 30 милиона лева

21 Декември 2023 | 10:28
0 коментара
Бизнес
Благоевград
Георги Георгиев: С активната намеса на ПП ГЕРБ, Сандански ще получи 30 милиона лева

Народният представител поздрави, че бюджетът за 2024-та е одобрен. Той самият е настоял да се подкрепи финансиране за общината. "Градът е в много лошо състояние - има ремонти, които не търпят отлагане. В момента няма значение кой е кмет, защото хората се измъчват заради проблеми с инфраструктурата, паркирането и трафика. Затова ПП ГЕРБ подкрепи бюджета."


Отпуснатите пари ще дадат възможност да се ремонтира част от ВиК мрежата в гр. Сандански, включително улица "Св. св. Кирил и Методий". Освен това улиците "Дезудава", "Първа", "Втора", "Трета" и "Четвърта", Южна дъга (квартал "Изгрев"), както и водопроводите в Склаве и в Катунци.

"Отпускаме и 3.5 милиона лева за закрит градски пазар с паркинг. Добре е кметът Атанас Стоянов да организира допитване до хората, за да ги попита какъв вид пазар искат. Не може своеволно да правим проекти без обществено обсъждане", коментира Георгиев.

"Тазгодишното финансиране ще помогне на Общината да се концентрира в това да си връща заемите. Както всички знаят, през изминалия мандат община Сандански задлъжня с оскъпяването на бул. "Европа", детската градина и пътят Катунци - Златолист."

Народният представител подчерта, че отпуснатите от правителството пари "ще се следят под лупа за правилното им изразходване, както и за качественото изпълнение на проектите".

По негови думи, правителството доказа, че се справя въпреки политическите различия. "Ще се случат много добри дела за България", сигурен е той.
TOP