Георги Бузов: ЕЛЕМЕНТАРНО УОТСЪН-КМЕТЪТ ИЛКО СТОЯНОВ ЛЪЖЕ

07 Август 2023 | 22:36
7 коментара
Общество
Благоевград
Георги Бузов: ЕЛЕМЕНТАРНО УОТСЪН-КМЕТЪТ ИЛКО СТОЯНОВ ЛЪЖЕ
Pirinsko.com публикува пост на Георги Бузов в социалната мрежа без редакторска намеса:

7.08.2023 г.
ЕЛЕМЕНТАРНО „ УОТСЪН “ -
КМЕТЪТ ИЛКО СТОЯНОВ ЛЪЖЕ

Миналата седмица кметът на Община Благоевград даде поредната си пресконференция, на която съобщи, че започвал изпълнението на Проекта за ремонт на сградата на Камерната опера и Читалището в Благоевград.
Честно казано, на пресконференцията от 4.08.2023 г. и на последвалия веднага след нея водосвет, очаквах, че той и антуража му ще имат доблестта да признаят пред журналистите и благоевградчани , че съгласно Договорът за финансиране № 21F-000307 / 26.03.2021 г. , стар-тът на изпълнението на въпросния европейски проект трябваше да бъде още на 29.04.2022 г.,
а не сега -15 месеца по-късно , и ремонтът няма изобщо да бъде изпълнен до 29.12.2023 г., каквото е изискването на същия този Договор.
Вместо да си признаят, че 15 месеца са си клатили краката и са въртели игрички с отпус-натите европейски средства, на водосвета в петък - 4.08.2023 г., директорката на Дирекция „Култура, спорт и туризъм“ Силвия Домозетска с просълзени от умиление очи обяви /цитирам/ че „ние благоевградчани трябва да благодарим на кмета Илко Стоянов, че е направил възможен този проект “.
Виждал съм, уважаеми дами и господа, всякакъв род слугинаж от страна на общинската ад-министрация, но този път, както се казва, въпросната госпожа изтрепа рибата , тъй като в каза-ното от нея няма и грам истина. Повтарям – нито грам, защото истината е съвсем различна!

ВИДНО ОТ ИНФОРМАЦИОННАТА ТАБЕЛА,
поставена пред източната фасада на читалищната сграда още през март 2022 г. / снимка № 1/ , мието съдържание всъщност е дословна извадка от Договор за БФП №BG16RFOP001-1.008-0013-C02/29.04.2022 г. и Договор за финансиране №21F-000307/26.03.2021 г., става ясно, че кметът на Община Благоевград Илко Стоянов лъже, че проектът „Ремонт, обновяване и въ-веждане на мерки за енергийна ефективност в сградата на Камерна опера и Народно чита-лище „Н. Й. Вапцаров – 1866“ – Благоевград“ и осигуряването на неговото финансиране, е не-гова заслуга и негов принос .
Не, господин кмете, вие нямате никакъв принос и никакви заслуги за осигуряването на въп-росните 2 898 000 лева за ремонта на въпросната читалищна сграда , тъй като Договорът за финансиране № 21F-000307 / 26.03.2021 г. е сключен и подписан от бившия кмет на Община Благоевград инж .Румен Томов - три месеца и половината ПРЕДИ вие да станете кмет на Община Благоевград.
Сигурен съм, че ако имаше възможност да види, какви глупости дрънкате пред нас, жителите на Благоевград и какви предизборни ластици разтягате с цел да ни, Шерлок Холмс щеше да каже „Елементарно Уотсън, кметът Илко Стоянов лъже“.
КОЙ ЩЕ ПЛАТИ СМЕТКАТА?
Съгласно записаното в Договора за изпълнение на проекта, 20-месечният срок за отпочване на ремонта започва официално от 29.04. 2022 г. а не от 4.08.2023 г., както лъже кметът.
Ако изпълнението на проекта за ремонта на Читалищната сграда в Благоевград не бъде спа-зен, а това е повече от сигурно, общината ще загуби осигуреното европейското финансиране и този ремонт на сградата няма да може да бъде изпълнен с европейски средства нито до края на тази година, нито до следващата .
ДА ВЪРНЕМ КОЛЕЛОТО ОБРАТНО
Припомням, че на 26.01.2022 г. кметът Илко Стоянов, без конкурс възложи обществената по-ръчка за ремонт на читалищната сграда. на фирмата „Браво Строй“ ЕООД с управител Димитър Янков, известен с прякора Кенеди.
На 1.06.2023 г. след като Върховният административен съд отмени решението на Комисията за защита на конкуренцията, което беше в полза на ЕТ „Маргарита- Иван Костадинов“, другия кандидат за изпълнител на обществената поръчка, Димитър Янков / Кенеди/ трябваше да за-почне веднага работата по изпълнението на проекта за ремонта на читалищната сграда.
Въпреки авансово преведените му от кмета Илко Стоянов един милион лева, въпросният „предприемач“ не премести нито една дъска и не заби нито един пирон в продължение на цели 14 месеца.
Никой от общинските съветници, нито веднъж през това време не попита кмета Стоянов - защо тези един милион лева са били дадени „авансово“ на фирмата „Браво Строй“ ЕООД, която няма нито опит, нито компетентност да изпълни предвидения с европейско финансиране ремонта на читалищната сграда и защо в продължение на 14 месеца по проекта за ремонта на читалищната сграда не се работеше изобщо?
Според мен обявения с тържествен водосвет ремонт на читалищната сграда в Благоевград няма да бъде изпълнен нито в срока по Договора, нито пък в съответствие с техническите изиск-ванията на проекта тъй като това, което прави кметът в момента е хвърляне на
ПЯСЪК В ОЧИТЕ НА БЛАГОЕВГРАДЧАНИ.
Първо, защото осигурените от ЕС средства ги няма, похарчени са за никому ненужния отк-рит фермерски пазар. Второ , защото нужните строителни материали през изминалата една го-дина са поскъпнали с близо с 30 % . Трето, защото общината до приемането на бюджета за следващата година, не може да тегли заеми, за да компенсира допълнителните си разходи и Четвърто, защото и към днешна дата няма обявени точни количествено-стойностни сметки за „планираните“ ремонтни дейности и изобщо не е ясно какво и как ще се ремонтира, и на каква цена.
Недоумявам също – защо нито един от тазгодишните кандидати за кмет на Община Благоев-град досега не е направил дори и опит да разобличи лъжите на кмета Илко Стоянов относно този проект – защото няма какво да кажат или защото не искат да кажат ?
Питам, тъй като предизборното им мълчанието , относно това как се злоупотребява с европейски средства , не е начин да си осигуриш очакваната подкрепа от страна на избирателите.
Георги Бузов: ЕЛЕМЕНТАРНО УОТСЪН-КМЕТЪТ ИЛКО СТОЯНОВ ЛЪЖЕ

Добавени коментари

ЦС публикува:
08 Август 2023 | 19:21
Лъжа и кражба. Това е туй, ама КОЙ ще ти даде?
абе публикува:
08 Август 2023 | 12:22
Вие за кво се хващате. Само за тва че искаше да изтегли 30 милиона заем за един басейн трябваше да има масови протести, а тва тука са дребни заяждания.
Е събудиха се публикува:
08 Август 2023 | 10:44
Я, троловете на циганина се събудиха.
Асен публикува:
08 Август 2023 | 10:06
Бузов, за Бриндо е ясно, че Томчо го спонсорира, ама явно и теб е почнал. Опаквам следващата ти "сензация", смотан
ЦЦ публикува:
08 Август 2023 | 09:02
И шо от т'ва? ПО важното е да се прави нещо за тоя град. Вземете и вие направете нещо. Стига писахте в тоя тъп фейсбук.
Кафев публикува:
08 Август 2023 | 07:35
Пълна разсипия и крадене на поразия.
Леле мале публикува:
07 Август 2023 | 23:15
А бе бузов ти малоумен ли си бе мале мале, ебахти издухалия пенсионер тцтцтцт

Добавете Вашия коментар

TOP