Ген. Венцислав Мутафчийски: Имаме 3 седмици до третата вълна

04 Февруари 2021 | 10:52
2 коментара
Общество

Въпросите кога и как ще разхлабваме други мерки, биха звучали неиздържано, предупреди журналистите председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски. 

“Никога не съм твърдял, че финансите са безопасни”, подчерта той, като отбеляза хората да бъдат внимателни. И добави, че има редица сигнали от граждани, притеснени от онова, което се случва в моловете и ски курортите. Затова призова за повече отровност от страна на собствениците на тези места, за да не се допуска прекомерно струпване на хора.

“Още към края на миналата седмица и началото на тази чувствахме, че се случва нещо в болниците. Направихме проучване във ВМА, оказа се, че само за понеделник сме приели 13 души за един ден. Толкова болни сме приемали за седмица. Въпреки че може да е изолиран случай, в нас възникна тревога. Цифрите доказват, че има “събуждане” в столицата, категорично в Кюстендил и в някои други области”, каза още ген. Мутафчийски, като призова медицинските директори да затегнат редиците “и да се подготвят за това, което ни очаква”.

„Сценариите, показват, че за около седем седмици сме достигнали върха във втората вълна. Едва ли обаче сега имаме седем седмици, най-вероятно имаме три”, категоричен беше началникът на щаба.

Добавени коментари

Gost публикува:
04 Февруари 2021 | 11:38
ШАМАНИТЕ, пак нещо умуват??? Как пък всичко знаете, кога ще дойде 1,2,3,4..втлна,а НЕ МОЖЕТЕ ДА ЛЕКУВАТЕ, КАК ЗНАЕТЕ ОТБКАКВОН"УМИРА" ВИРУСА, А ВМЕСТО НЕГО УМИРАТ ХОРА...ВСИЧКО ЗНАЕТЕ, НО НИЩО НЕ РАЗБИРАТЕ...ГОВОРИТЕ, НО САМО ТОВА...БОГ ДА НИ ПАЗИ, ИНАЧЕ, ВИЕ ПАЗИТВ САМО РАБОТАТА СИ И ТОВА ДА ПОЛУЧАВАТЕ ЗАПЛАТИ, ДРУГОРО Е ШОУ ЗА ПРЕД"ПУБЛИКАТА"!!!
Банско публикува:
04 Февруари 2021 | 10:55
Долу бе капут! Що не ти затворят офиса на теб, ти си рисков - работиш с болни! Я се откажи от заплата за 1 година да те видим! Борисово говно. Е за това цяло Банско един глас за Герб няма да има!

Добавете Вашия коментар

TOP