Ген. Димо Гяуров не вярва, че ще се състави правителство

17 Октомври 2022 | 06:39
1 коментара
Политика
Ген. Димо Гяуров не вярва, че ще се състави правителство

Влизането на България в НАТО за Русия е грандиозно предателство”, заяви генерал от резерва и бившият ръководител на Националната разузнавателна служба Димо Гяуров в ефира на bTV.

 

“За обикновения руснак България не е просто държава от НАТО, а неназован член на Съветския съюз. България е мястото, откъдето идваха хубавите домати и където ние ходихме евтино на море. За това, за обикновения руснак влизането на България в НАТО е грандиозно предателство, нещо ненормално.

 

Затова точно България трябваше да бъде посочена (за взрива на моста в Крим - б.р.), за да стане ясно, че не просто НАТО помага на Украйна да взриви моста, а една предателска държава и един предателски народ”, каза той.

 

Според него винаги може да се иска още от служебния кабинет за случая с взривения мост в Крим.

 

“Доста бързо реагира служебният кабинет. На мен ми липсва политическата реакция. Политиците трябва да дадат ясен отговор, че не само България не е замесена и не може да бъде замесена в това събитие, но и че ние няма да толерираме подобно поведение”, добави Гяуров.

 

19-километровият мост бе повреден от взрив на камион на 8 октомври. Той е ключов маршрут за снабдяването на руските сили в Украйна, но сега тежкотоварните превозни средства не могат да го използват. Кремъл тогава заяви, че камионът бомба е тръгнал от България.

 

“Не мисля, че е реалистична ядрената заплаха. Даже смятам, че това е елемент от поведението на Путин (руският президент Владимир Путин - б.р.), насочено към всяване на страх вътре сред населението”, смята той.

 

Ген. Димо Гяуров смята, че у нас все още има дълбоко законспирирани ядки и лица под прикритие, внедрени от Русия. Те в подходящ момент може да бъдат активирани, според него. 

 

По думите му шпионска дейност могат да развиват не само дипломати, но и временно пребиваващи лица в страната.


Киберсигурността е ангажимент, който трябва да се поддържа ежедневно. Тази позиция изрази пред bTV бившият шеф на разузнаването. Въпрос на финансиране е съответните защити да са адекватни на заплахите.


България е намесена във взрива на Кримския мост, защото страната ни е слабото звено, по мнението му.


Той смята, че са нужни законодателни промени за борба с фалшивите новини през социалните мрежи и медии.


Служебният кабинет реагирал бързо за взрива, макар и малко притеснено. Липсва ми политическата реакция, каза още Гяуров. Политиците трябва да дадат ясен отговор, че страната ни не е намесена във взрива, според него.


Той не вярва, че ще се състави правителство.

Добавени коментари

Бг публикува:
17 Октомври 2022 | 14:12
Дежурен по телевизиите. Ръси мозък само. Пуснеш телевизор,Димо Гяуров или другия палячо Тагарев разстягат локуми...

Добавете Вашия коментар

TOP