Ген. Бриго Аспарухов разкри нова бомба за подкупа в БСП и за Станишев!

10 Юни 2015 | 07:39
0 коментара
Политика
Ген. Бриго Аспарухов разкри нова бомба за подкупа в БСП и за Станишев!

Бившият шеф на разузнаването ген. Бриго Аспарухов взриви общественото пространство с разкритието си, че на Михаил Миков е бил предлаган подкуп, за да се оттегли от битката за лидер на партията. Хора от ръководството на БСП веднага скочиха срещу него и поискаха да каже цялата истина с имената на хората, предложили пари. Говорителят на партията Атанас Мерджанов нарече информацията провокационно мероприятие. Соцдепутатът Таско Ерменков пък обяви, че скандалът е активно мероприятие. Янаки Стоилов и Драгомир Стойнев потвърдиха информацията, но не незоваха имена. А Михаил Миков отказва да коментира скандала.

 

Попитахме самия ген. Бриго Аспарухов каква е истината за скандала и кои са причините, той да го започне.

Интервю на Албена Борисова

- Разтърсихте държавата, ген. Аспарухов?! И като че ли останахте сам в скандала? Цялата негативна енергия се изля върху вас. Гласовете, които потвърдиха информацията ви, останаха като гласове в пустиня...

- Ама с какво съм разтърсил държавата? Драгомир Стойнев потвърди ли моята информация? Потвърди я. Янаки Стоилов също. Това е достъпна информация.

- Като  е достъпна защо не я казахте цялата? Точно това са главните обвинения срещу вас. Като казахте "А", защо не продължихте и с "Б"?

- Не съм аз този, който да казва "Б". Аз казвам това, което Сергей Станишев в качеството си на председател на БСП, съобщи на конгреса, когато беше избран Михаил Миков за лидер. То не е тайна. Станишев го каза с огорчение. Няма интрига. Аз цитирам изказване на Станишев, това е. 

- Ами сложете край на скандала. Кажете кой е предлагал подкуп.

- Не, не мога аз да го кажа. Тука има субект и обект. Явно когато кажеш нещо на глас, никой не иска да се стигне до истината. Явно има хора, които са предлагали и на които са били предлагани пари. 

- Ваши съпратийци ви обвиниха, че правите активно мероприятие. Двама ваши колеги пред ПИК пък също кеминтираха думите ви с негативен знак. Екс разузнавачът Красимир Райдовски каза, че думите ви са интригантско говорене. Бившият шеф на Шесто управление в ДС пък коментира, че с поведението си искате да обърнете внимание върху себе си...

- Ако има интрига, то тя е била на конгреса. Имаше и по-тежки обвинения, като заговор зад океана. Ангел Найденов предположи, че всичко ще се замете под килима... Ако е активно мероприятие, то трябва да има цел. 

- Е, да. Вашата цел каква е?

- Аз съм член на БСП по мои вътрешни убеждения. Идеите се носят вътре в нас. Целта ми беше да си кажем истината. Трябва да сме ясни пред хората. Да се научим да говорим за всички негативи. А за обвиненията, че съм искал да се показвам и да напомням за себе си - те са смехотворни. На кого да се показвам и за кога?Цял живот, заради естеството на професията ми, съм бил в сянка. А сега вашият интерес към мене доказва, че не аз искам да се показвам. 

- Защо Миков мълчи, според вас?

- Не знам. Не мога от негово име да говоря. Това си е негово лично решение. 

- Как ще се развие този скандал? Ще има ли развръзка или всичко ще бъде "заметено под килима"?

- Ако един боклук се замете, той ще продължи да мирише. И миризмата ще се увеличава с всеки изминал ден. 

- Какво е бъдещето на БСП след тези скандали и поредица от изборни загуби?

- БСП съществува от 123 г. под различни имена. Оцеляла е и ще я има, и то като стабилна партия. Тя е доказала, че може да се самобичува и да остава като силен организъм. Загрижеността за бъдещето на БСП отвън е най-лесното нещо. Въпросът е ние да се оздравим отвътре. 

- Това оздравяване може ли да започне със скандала с подкупа?

- Трябва да си кажем кривиците, за да продължим напред. С премълчаване на истината и затваряне на очите не става нищо добро.

Източник:ПИК

Добавете Вашия коментар

TOP