ГДПБЗН: Потушени са 34 пожара в страната за изминалото денонощие, 45-годишен мъж е пострадал при взрив в апартамент

15 Май 2024 | 08:22
0 коментара
Криминално
България
ГДПБЗН: Потушени са 34 пожара в страната за изминалото денонощие, 45-годишен мъж е пострадал при взрив в апартамент

Потушени са 34 пожара в страната за изминалото денонощие, 45-годишен мъж е пострадал при взрив в апартамент. Това съобщи на сайта си Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН).

Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин.

Извършени са 34 спасителни дейности и помощни операции, от които: шест при катастрофи в транспортни средства. Лъжливите повиквания са три. Пожарникарите са реагирали на 71 сигнала за произшествия. 

Един човек е пострадал при взрив в апартамент в Хасково. На 14 май в 05:42 ч. в ОЦ при PДПБЗН – Хасково е получен сигнал за взрив в апартамент в сграда на ул. „Видин“. При пожара е ранен мъж на 45 години, който е с термично изгаряне по цялото тяло - около 40%. Прегледан е от екип на Центъра за спешна медицинска помощ-Хасково и транспортиран в клиника по изгаряния УМБАЛ – „Св. Георги“ – Пловдив. Причина за инцидента е в процес на установяване.

С преки материални щети са възникнали 20 пожара, от които: 10 в жилищни сгради, един в промишлени сгради и два в транспортни средства. Без нанесени материални щети са възникнали 14 пожара, от които: четири в сухи треви, горска постеля и храсти и осем в отпадъци.

 


 

Добавете Вашия коментар

TOP