ГДБОП арестува гард на братя Галеви за изчезването на Янек от Дупница (ВИДЕО)

27 Август 2020 | 08:31
0 коментара
Общество

Арестуваха бившия гард да братя Галеви – Васил Капланов-Каплата заради безследно изчезналия дупничанин Янек Миланов. Това се случи само ден след като братът на Янек Марио Миланов се срещна с главния прокурор Иван Гешев. Каплата е закопчан в заведение за хранене в Дупница.

Служители на ГДБОП, съвместно със служители на РПУ Дупница, са го арестували на паркинга пред заведение в Горна махала в града. Той е качен на един от служебните автомобили и закаран в София, информира tvzapad.bg.

По данни на struma.bg., Капланов ще бъде разпитан на детектор на лъжата заради случая с мистериозно изчезналия Янек Миланов от Дупница.

43-годишният Янек Миланов изчезна преди 26 дни, малко след като се прибра от Франция. Близки бяха категорични, че следите му се губят след среща с Каплата.

Вчера главният прокурор Иван Гешев се срещна с брата на Янек - Марио.

Двамата са разговаряли около час. Гешев е уверил, че следи разследването от самото начало и се е запознал със свършеното до момента от полицията в Дупница и прокуратурата в Кюстендил.

Разследващите имали следи, но не съобщили подробности на брата на Янек. Той твърди, че не е запознат с хода на разследването, но има предположения какво се е случило с Янек. Случаят е взет под специален надзор от ВКП и Апелативна прокуратура-София.

"Страхувам се, че се е случило най-страшното с брат ми. Продължавам да имам надежда, че е жив, но вече имам сериозни притеснения какво се е случило с него. Главният прокурор ме увери, че всичко, което има възможност да бъде направено, ще бъде направено. Съгласно, разбира се, правомощията на прокуратурата и подопечните ѝ власти и организации. Вярвам, че Янек е жив и ще се появи", каза Марио Миланов.

 

 

ГДБОП арестува гард на братя Галеви за изчезването на Янек от Дупница

 

Добавете Вашия коментар

TOP