„GD Sport“ спечели „Купата на Кмета“ в отборното класиране в турнир по водно спасяване в Благоевград

23 Април 2017 | 19:07
0 коментара
Общество

Спортен комплекс „Пирин” два дни бе домакин на турнир по водно спасяване. Инициативата се провежда за първа година в Благоевград и е под патронажа на кмета на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов.

Участие в надпреварата, състояла се на 50-метровия басейн в Благоевград, взеха 15 отбора от различни плувни клубове. Над 130 момичета и момчета  от Благоевград, Сандански, София, Велико Търново, Варна, Смолян, Севлиево, Академия на МВР ,НСА и др. влязоха в оспорвана надпревара.

„Купата на Кмета“ в отборното класиране бе спечелена от плувците на „GD Sport“ – Благоевград. Тя бе връчена от зам.-кмета по култура и хуманитарни дейност на Община Благоевград Христина Шопова. Спортното събитие се организира със съдействието на Община Благоевград, „Водоспасителната служба” към НС на БЧК и Дружество на водните спасители.

   Плувният басейн в спортен комплекс „Пирин" беше открит в края на 2015 г. в резултат на целенасочената политика, водена от кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, за подкрепа и развитие на спорта в града. Басейнът, който е с олимпийски размери, е трети по рода си в цялата страна.  В него е инсталирана компютърна система, която регулира температурата на водата и я поддържа около 26-27 градуса. Температурата на въздуха е с 2 градуса по-висока. Басейнът е оборудван е с редица специални и оперативни системи, а съоръжението отговаря на всички изисквания за провеждане на национални и международни турнири. 

Добавете Вашия коментар

TOP