Газпром подписа акционерно споразумение за "Северен поток 2"

10 Септември 2015 | 04:36
0 коментара
Бизнес
Газпром подписа акционерно споразумение за Северен поток 2

"Газпром" подписа акционерно споразумение за „Северен поток 2” - BASF, E.ON, Shell и OMV получават по 10% в „Северен поток ”, а „Engie” – 9%. За руския газов гигант остават 51%.

"Газпром" и E.ON обсъдиха актуални въпроси и перспективите за по-нататъшно развитие на сътрудничеството в енергийния сектор в рамките на Източния икономически форум, се казва в прессъобщение на руската компания.

"Особено внимание бе отделено на подобряването на ефективността на доставките на руски газ за клиентите в Германия и Европа като цяло. По-специално беше обсъдено успешното изпълнение на проекта "Северен поток „, посочват още от компанията.

В работната среща участваха ръководителят на „Газпром” Алексей Милер и един от членовете на борда на директорите на E.ON Клаус Шефер. Те отбелязали значението на газопровода, който е от стратегически характер за износа и подобряване на сигурността на доставките в Европа. Капацитетът на газопровода е 55 милиарда кубически метра газ годишно от Русия до Германия по дъното на Балтийско море.

Добавете Вашия коментар

TOP