Гавра! Студенти примряха от студ навръх 8 декември в Семково

09 Декември 2017 | 17:02
1 коментара
Общество

Студенти премръзнаха навръх вчерашния си празник – 8 декември в хотел в Семково.

Като причина, затова се оказа, нежеланието от страна на собственика да сложи допълнителни печки в стаите им, за които студентите се бръкнали в джоба солидно.

Празнуващите се оплакали на собственика, че помещенията, в които били настанени са студени и поискали допълнителни електрически уреди за да ги затоплят.

При молбата им, от управата на хотела само свили съчувствено рамене и казали, че няма как да съдействат.

Тогава бъдещите висшисти сигнализирали за нарушението в Комисията за защита на потребителите. /КЗП/

„Освен това при нас постъпи и оплакване, че в салона за хранене на същия хотел се пуши, сигналът ще бъде предаден на РЗИ за извършване на проверка”, коментира случилото се председателят на КЗП Димитър Маргаритов.

"Когато напарвихме резервацията за хотела ни увериха, че всичко е на ниво, че в стаите има климатици и освен това са на централно парно отопление. Изненадата ни беше стряскаща, когато видяхме за какво става въпрос. Нямаше нищо общо с това, което ни излъгаха, че ще бъде", ожалиха се студентите.

Като цяло Димитър Маргаритов уточни още, че с изключение на въпросния хотел в семково, единични са постъпилите сигнали в Комисията за защита на потребителите във връзка с 8 декември.

„Установихме, че в Банско много малко звезден хотел се е рекламирал като малко по-звезден. Студентите бяха разочаровани, че условията са мизерни”, даде пример Маргаритов и обясни, че това е нелоялна търговска практика. По случая е извършена проверка, а засегнатите биха могли да потърсят обезщетение след влизането в сила на заповедта на Комисията. „Ако не го получат доброволно, на базата на нашето решение могат да предявят претенция пред съда”, добави председателят.

Снимка - илюстративна

Добавени коментари

Красимира Кънчева публикува:
09 Декември 2017 | 22:22
Горките бъдещи висшисти, платили смешни пари, искат да им свалят звезди... Ние също празнувахме студентския празник там, да няма спор имаше известно разминаване между офертата и реалността, но нека сме честни, на всеки който поиска, своевременно му беше осигурена вентилаторна печка, персонала е от професионалисти, любезни и отзивчиви, който се стараят да направят престоя на гостите си приятен и запомнящ се, постарах се да компенсират не удобствата,СПА центъра е на нивото на 4 звезден хотел, съжалявам тези млади хора, вместо да пишат доноси, да се научат да се радват на живота, а ако не мога да седнат да учат... Идва сесия, колеги!

Добавете Вашия коментар

TOP