Гавра! Агнешкото удря 19 лв. за килограм за Великден

09 Март 2021 | 13:51
1 коментара
Бизнес

Цената на агнешкото по магазините покрай Великденските празници ще се движи между 16 и 19 лева за килограм, обяви пред Lupa.bg Симеон Караколев, председател на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация.

Цената на дребно във фермите за цяло агне ще върви към 7-8 лв килограмът.Цената на живото тегло във фермите на едро ще е 5.50-6 лв. без ДДС. Месото на едро ще върви между 12-14 лева без ДДС, обясни фермерът. 

По думите му 2020 г. е била много суха година, заради това фуражите в момента са двойно по-скъпи от миналата година. Това налага увеличаване на цената на агнешкото месо поне с 15-20% преди идните празници. 

"Българските агнета са достатъчни, за да задоволят родния пазар. Дори имаме експорт. Основно изнасяме за Гърция и Хърватия", каза още Караколев. Той е категоричен, че българинът започва да консумира все повече агнешко и то целогодишно. Това е тенденция от последните години. 

"Напоследък забелязвам, че е много силен интересът към млечните продукти и по-специално сиренето, купено от ферма. Цената на сиренето във ферма е между 10 и 12 лева за килограм. Цената не само е по-добра от супермаркетите", но и качеството е различно, каза още фермерът.

Добавени коментари

Хич да ви не пука! публикува:
09 Март 2021 | 18:03
Бойко нали затова ви дава 60+40,по 50 лв. към пенсията и т.н.,за да ви ги вземат бедните търговци!

Добавете Вашия коментар

TOP