Гасиха пожар в гора на територията на ДГС Невестино

20 Юли 2022 | 10:42
0 коментара
Общество
Гасиха пожар в гора на територията на ДГС Невестино

Низов пожар в гора на територията на ТП „ДГС НЕВЕСТИНО“ гасиха до късно снощи 14 горски служители и екип пожарникари. Пожарът е ликвидиран, изясняват се причините за пламването му.

Огънят е пламнал в труднодостъпен район край село Ветрен, в държавна горска територия . След подаването на сигнала, към мястото тръгват горски служители от ТП „ДГС Невестино“ с пожарен автомобил на Стопанството, както и екип огнеборци от Противопожарната служба. Пожарът е низов и с общи усилия, горски и пожарникари възпрепятстват превръщането му във върхов. Засегнати са 13 декара борова, 60- годишна гора, но щетите са минимални. Има обгаряния на отделни дървета.

Изясняват се причините за възникване на пожара. Районът е отдалечен от населени места, в близост няма и туристическа пътека.

Припомняме, че преди дни, отново на територията на ТП „ДГС Невестино“, огнеборци се бориха с пожар, пламнал заради неизгасено огнище край оброчище.

ЮЗДП напомня, че в момента сме в пожароопасен сезон и е от изключителна важност да бъдем внимателни при посещение в гората. Пожарите пламват бързо, а за ликвидирането им са необходими много усилия и средства.

Добавете Вашия коментар

TOP