Футболен спец от Разлог оглави проект на легендата Хр. Стоичков

10 Юни 2021 | 08:12
0 коментара
Спорт

Футболният спец от Разлог Йордан Юруков оглави проекта на легендата Христо Стоичков в Етрополе. Бившият играч на „Македонска слава“, ЦСКА и още куп други отбори поема третодивизионния „Чавдар“ със заръката на клубните шефове да вкара догодина лесничеите в професионалния футбол от квотата на Югозападната Трета лига.

Преди време лице на местната школа беше Камата и тогава талантите се котираха добре на трансферния пазар. В балканското градче беше вдигнат и стадион за над 5000 зрители по европрограма, но постепенно съоръжението бе занемарено, падна и нивото на ДЮШ, а първият отбор в последните години лъкатуши между селските групи и третия ешелон. Прочу се обаче с участието си в схемата около спасението на ЦСКА, след като на 1 юни 2016 г. беше преструктуриран на „ПФК ЦСКА-1948“ АД и се сля с ПФК „Литекс-Ловеч 1921“, който пък се преобрази в „ПФК ЦСКА-София“ ЕАД. По-късно същата година „Чавдар“ бе възстановен, обедини се с „Правец“ и зае мястото му в Трета лига.

Новият наставник на етрополци Й. Юруков миналата есен стана помощник на предводителя на „Локомотив“ /Пд/ Александър Тунчев, но след края на кампанията се изкуши от възможността да бъде старши, макар и на аматьорски тим. 37-годишният разложанин навлезе в професията като треньор във Втора лига на ЦСКА 1948, на своята сметка в дебютния сезон записа историческата промоция на авиаторите в елита, но след като Красимир Балъков иззе цялата спортно-техническа власт, се стигна до раздялата.

СТОЙЧО СТОИЦОВ/в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP