Франция елиминира Ирландия от Евро 2016

26 Юни 2016 | 18:39
0 коментара
Спорт
Франция елиминира Ирландия от Евро 2016

Домакините от Франция елиминираха Ирландия след 2:1 в зашеметяващ четвъртфинал. Ирландците поведоха в резултата още във 2-та минута след дузпа, но през второто полувреме звездата на „петлите“ Антоан Гризман вкара два пъти топката в мрежата на Ирландия и подпечата билетите на французите за четвъртфиналите.

Мачът на препълнения стадион в Лион започна по неочакван начин, като още при първата си атака към вратата на домакините, тимът на Ирландия стигна до дузпа. Пол Погба сбърка фатално, фаулирайки в наказателното поле Шейн Лонг. Главният рефер на двубоя Никола Рицоли не се поколеба да посочи бялата точка. Това бе и най-бързата дузпа в цялата история на европейски първенства до този момент.

Зад топката срещу Юго Лорис застана Роби Брейди, който бе клинично точен и прати топката в мрежата за 1:0. Преди да влети във вратата, коженото кълбо се удари в левия страничен стълб.

Футболистите на Дидие Дешан се опитаха да отговорят възможно най-бързо, натиквайки своя противник в собствената му половина. Ирландците обаче показаха отличен синхрон в защита и не допуснаха големи опасности пред своя вратар Дарън Рандълф.

На почивката селекционерът на Франция Дидие Дешан предприе тактическа смяна в своя състав, като на терена се появи Кингсли Коман на мястото на Н'Голо Канте. Рокадите в центъра на терена за домакините дадоха почти незабавен резултат.

„Петлите“ започнаха вихрено втората част, като атаките към вратата на Дарън Рандълф се редяха една след друга. Само три минути след подновяването на играта, Лоран Кошчелни направи уникален пропуск, след като от няколко метра не успя да уцели вратата след заучено изпълнение на фаул. Отбраната на Ирландия обаче се пропука фатално в 58-ата минута. Бакари Саня центрира отлично към Антоан Гризман, който бе оставен непокрит в наказателното поле и с глава изравни. Само три минути по-късно Гризман донесе пълен обрат за тима си. Оливие Жиру изведе нападателя на Атлетико Мадрид и той с премерен удар направи 2:1.

След още пет минути Гризман отново бе герой за тима си. Този път обаче той изкара червен картон на Шейн Дъфи. Жиру изведе Антоан сам срещу вратаря, но бранителят на ирландците го настигна на границата на наказателното поле и с шпагат го събори. До края на мача Ейре се опита да пормени нещо в съдбата си, но силите на храбрите островитяни не стигнаха. Франция пък можеше да стигне до още голове, но нови пропуски направиха Гризман и резервата Андре-Пиер Жиняк.

По този начин "петлите" чакат съперника си за следващата фаза. На четвъртфинала на "Стад дьо Франс" французите очакват победителя от двойката Англия - Исландия, които играят утре в Ница.  Ирландците пък могат да си тръгнат от Евро 2016 с високо вдигната глава, след като играха добре и измъчиха домакина и един от фаворитите за титлата. Феновете на "детелините" пък ще липсват на всички из френските градове, след като показаха как трябва да се държат пътуващи привърженици на подобен форум и станаха любимци на всички с приятелското си отношение и страхотната атмосфера, която създаваха.

Добавете Вашия коментар

TOP