Фоторепортерът на БТА в Благоевград Красимир Николов спечели първо място във фотоконкурс, посветен на празника на Разлог

12 Октомври 2023 | 13:08
0 коментара
Общество
Благоевград
Фоторепортерът на БТА в Благоевград Красимир Николов спечели първо място във фотоконкурс, посветен на празника на Разлог

Фоторепортерът на БТА в Благоевград Красимир Николов спечели първо място във фотоконкурс, посветен на празника на Разлог. 

Общо двадесет фотографии от цялата страна са оценявани във второто издание на конкурса „Красотата на Разлог“, посветен на годишнината от освобождението на града от османско владичество. Участниците са от цялата страна, посочиха за БТА от община Разлог. Оценката на журито е на база светлина, уловен момент, обработка на снимката, резолюция и други. 

Фоторепортерът на БТА Красимир Николов спечели първо място със снимка, направена през пролетта в Разлог, по време на Пролетен шампионат на тежковозни коне в България. 

Второ място в конкурса спечели Георги Тошков, а трето – Радостина Бачева. Голямата „Награда на кмета“ спечели Радост Усева. Спечелилите награди са участвали в категориите „Лицата на Разлог“, „Забележителности“ и „Природа“. 

Награди спечелиха и снимките, оценени от публиката. Първа награда получи Надя Алуминова със снимка на гвардейци, направена по време на честванията на годишнина от 120 години от Илинденско – Преображенското – Кръстовденското въстание, отбелязана в Разлог с шествие и тържествена заря – проверка. Второ място в класирането на публиката е за Александър Страхилов, а трето заема Мария Топалова. Отличените участници получиха награди, а всички участници получиха диплом.  

Фотографиите, отличени в конкурса, са подредени на днешния празничен за Разлог 11 октомври, пред сградата на общинската администрация. Награждаването в конкурса и изложбата с фотографии са част от програмата, посветена на 111 години от освобождението на Разлог. Празникът на Разлог продължава Национална гвардейска част ще представи спектакъл „Искри“, след което ще бъде извършен ритуал по вдигане на знамената, а пред паметника на Васил Левски в централната част на града ще бъдат положени венци и цветя. /БТА

Добавете Вашия коментар

TOP