Фолклорен фестивал в Сандански с кауза за Берковица

21 Юни 2023 | 11:49
0 коментара
Култура
Благоевград
Фолклорен фестивал в Сандански с кауза за Берковица

Благородна кауза ще има IX Международен фолклорен танцов фестивал „Хоро край Пирина“. Музикалното събитие ще се проведе 24 и 25 юни /събота и неделя/ в град Сандански и в град Мелник. Тази година песните и танците на сцената ще преминат под знака на благотворителността. Фестивалът ще е част от кампанията на Община Сандански в подкрепа на Берковица, където голямо наводнение причини сериозни щети. Хората там имат нужда от подкрепа.

 

За всички, желаещи да дарят ще бъдат поставени кутии за дарения на входа на Летния театър, където ще е фолклорната фиеста. Ще има много талант, красота, чар и магия на сцената, а изпълнителите ще вдъхновят зрителите със своите песни и танци..

Преди дни се взе решение всички спортни и културни събития, заложени в календара на Община Сандански до края на месец юни, да бъдат под знака на доброто и да са с благотворителна цел.


Гражданите, желаещи да се включат в подкрепа на пострадалите от наводненията в община Берковица, могат да дарят в поставените дарителски кутии на всяко от местата, на които ще се провеждат събитията.

Кампанията се организира съвместно с организаторите на културните и спортни прояви. Целта е санданчани да се обединят и да помогнат в името на общата кауза – да се подкрепи Берковица в този труден момент.

Добавете Вашия коментар

TOP