Фойерверки на сватби и купони в Благоевград само с разрешение от кмета и полицията

03 Февруари 2021 | 20:39
1 коментара
Общество

Глоба от 50 до 100 лв. очаква вече всеки в Благоевград, който гледа зеленчукова градина в междублоково пространство или пуска животни да пасат в същите райони. Санкцията е записана в промените на Наредбата за опазване на общинската собственост и охрана на обществения ред в община Благоевград, които бяха приети от ОбС и влизат в сила след 2 седмици. Целта им е да гарантират сигурността и спокойствието на благоевградчани.

Фойерверките и всякакви други пиротехнически средства по време на сватби, рождени дни и всякакви веселби и други събития ще могат вече да се гърмят само с изрично писмено разрешение от кмета, а молбата до него трябва да е придружена и от разрешение от полицията. Който наруши забраната, ще плаща между 50 и 300 лв. Същата е санкцията за продажбата на пиратки и подобни средства, като при повторно хващане в нарушение в рамките на една година тя скача до 500 лв.

Забранява се и простиране пред прозорци и балкони извън парапета към улици, паркове и площади, както и поставянето над нивото на парапета на терасата или перваза на покъщнина, която не е укрепена и така се превръща в заплаха. Това важи и за цветята, ако саксиите не са здраво закрепени и сигурно отводнени.

Собствениците, управителите и търговците в заведения, в които се сервира алкохол, ще носят персонална отговорност, ако допускат непълнолетни без възрастен придружител. За по-малките под 14 г. забраната важи и за сладкарници след 20 часа. Глобата при нарушение е от 50 до 500 лв.

След 22 ч. в заведенията не може да гърми музика, а входовете им трябва да са свободни от паркирани автомобили. Ако разпореждането бъде нарушено, ще последва глоба от 300 до 500 лв., а при повторно освен максималната санкция кметът е с право да ограничи работното време за период до 3 месеца.

За ползване на свирки, звънци и др. подобни в закрити помещения, както и за нерегламентирани състезания с автомобили, предвидените санкции са от 100 до 500 лв.

Засилва се контролът и за издаване на безплатен пропуск за паркиране в „синя зона” на живеещите в централна градска част. Безплатният пропуск остава един за жилище, но за получаването му трябва да се представи вече документ, че то се ползва като основно и е постоянен адрес, копие от регистрационния талон на МПС, регистрирано на същия адрес, и квитанция за платен данък на въпросното жилище за предходната година.в.Струма

Добавени коментари

Вили публикува:
04 Февруари 2021 | 16:45
А тези които хранят бездомните кучета и котки по улиците,кой ще ги санкционира???

Добавете Вашия коментар

TOP