ФК „Пирин“ все по- близо до нов собственик, след днешното гласуване на Общински съвет

31 Март 2023 | 10:40
0 коментара
Спорт
Благоевград
ФК  Пирин  все по- близо до нов собственик, след днешното гласуване на Общински съвет

С 33 „ЗА“, Общински съвет Благоевград прие предложението на кмета на Община Благоевград Илко Стоянов, което е във връзка с изразено намерение на CRD Sport да стане собственик на „Пирин“.

Припомняме, че предвид факта, че процедурата ще отнеме административно време, а трябва да се реагира своевременно, бе необходимо да се разреши тегленето на безлихвен заем до 1 млн. лв. от ПФК „Пирин“, който ще бъде отпуснат от потенциалния инвеститор.

По този начин заявилият инвестиционно намерение ще има възможност да извърши всички необходими действия по запазване както на лиценза, така и на самия футболен клуб.

Проектът за решение е в резултат на оттеглянето на досегашния собственик Пол Белогур и вследствие на декларирана готовност от Ернан Габриел Банато да стане собственик на „Пирин“.

В случай, че до 5 май 2023 г. футболният клуб получи необходимите лицензи, на нарочна сесия на Общински съвет – Благоевград ще бъдат прехвърлени акциите, притежавани към момента от ОФК „Пирин“ на CRD Sport.

Кметът Илко Стоянов и Ернан Габриел Бенато, основател и собственик на CRD Sport, се договориха, че новоизбраният Съвет на директорите ще работи в синхрон с потенциалния инвеститор за бъдещото развитие на клуба./ Е 79 нюз/

Добавете Вашия коментар

TOP