Фирмите на Георги Бенин и Костадин Обецанов ще ремонтират улиците в Банско, на Любомир Галчев в родното му Добринище

14 Май 2021 | 14:27
24 коментара
Бизнес

Фирмата на Георги Бенин „Авон-5“ ЕООД е избрана за изпълнител на две от обявените от община Банско обществени поръчки, които са на обща прогнозна стойност 2.5 млн. лв. По първата поръчка, която е на стойност 1 376 000 лв. с ДДС и е с предмет „Реконструкция на пътната настилка и тротоарите, реконструкция на водоснабдителната и канализационна мрежа, изграждане на кабелен колектор за кабелизация на разпределителната мрежа, улично осветление и слаботокови кабели на ул. „Тодор Каблешков” в участъка от улица “Отец Паисий” до улица „Мингьо Тодев“, гр. Банско, община Банско“, участникът е предложил цена от  1 361 321 лв. с ДДС, което е с над 14.5 хил. лв. под прогнозната стойност. Офертата е и с почти 7.5 хил. лв. по-ниска от тази на конкурента й „Галчев Инженеринг”, която е дала цена от 1 368 789 лв.

Проектът предвижда реконструкция на асфалтови и тротоарни настилки на улицата, изместване на съществуващ водопровод, изграждане на разделна канализационна мрежа, изграждане на улично осветление, изграждане на кабелен колектор за кабелизация на разпределителната електрическа мрежа и постоянна организация на движението. Дължината на участъка, който ще бъде ремонтиран, е 415 метра, като началото на обекта е при кръстовището с ул. „Отец Паисий“, а краят при кръстовището с ул. „Мингьо Тодев“.

Двете фирми бяха конкуренти и по друга обществена поръчка на курортната администрация за ремонт на част от ул. „Глазне”, която е с прогнозна стойност от 1 069 936 лева с ДДС. По нея документи за участие бе подала и гоцеделчевската БКС на Руен Кирев. „Авон-5” отново е предложила най-ниска цена в размер на 1 059 176 лева с ДДС и е избрана за изпълнител. Ценовата оферта на конкурента й БКС е 1 064 400 лева, а тази на „Галчев Инженеринг” 1 067 708 лева с ДДС.

Друга местна фирма – „ВИП-2004” ЕООД на Константин Обецанов, ще ремонтира и облагородява улици и площади по обществената поръчка „Архитектурно-художествено и ландшафтно оформление, с реконструкция на техническата инфраструктура на ул. „Пирин” в частта между ул. „Отец Паисий” и ул. „Христо Матов”, централен градски площад „Възраждане” и част от ул. „Никола Й. Вапцаров”, гр. Банско, и изграждане на вoдопровод и разделна канализация по ул. „Пирин“, гр. Банско, в участъка от ул. „Отец Паисий“ до ул. „Глазне“ – първи етап: от ул. „Отец Паисий” до ул. „П.Р. Славейков”, която е с прогнозна стойност от 1 311632  лева с ДДС. По поръчката отново участва „Галчев Инженеринг”, но дадената от нея ценова оферта от 1 310 924 лв. отново е по-висока от тази на избрания изпълнител, който е предложил 1 310 642 лв.

За сметка на това „Галчев Инженеринг” е единствен участник по други две поръчки на община Банско – за ремонт на улици в Добринище, които са с обща прогнозна стойност от 719 140 лв. без ДДС, или 862 968 лв. с ДДС.

Едната е за рехабилитация на улица „Паисий Хилендарски” и е на стойност 193 164 лв. без ДДС, или 231 796 лв. с ДДС, а другата – за рехабилитация на улица „Александър Стамболийски” и е на стойност 525 976 лв. без ДДС, или 631 171 лв. с ДДС. Ако фирмата отговори на всички изисквания на възложителя и като единствен участник, ще бъде избрана за изпълнител./струма/

Добавени коментари

Неутрална подкрепа публикува:
15 Май 2021 | 14:13
Браво на Неутралния!Но мисля,че двете теми са свързани.От едното произлиза и другото.
Фалшив банскалия: публикува:
15 Май 2021 | 14:08
Не правете като Икономов! От едно лайно-СЛЪНЦЕ!Обиждате банскалии! Нима няма други читави,знаещи и можещи млади хора? Хора с по няколко висши образования и езици?Този ли ще бъде "лицето на Банско"? Защо си мислите,че той е единствен и искате всички да мислят като вас? А хората не само "мислят",но и добре знаят какво се крие зад такава кандидатура.Това значи,че много си искаме и Тиквата от Банкя. Е,да,ама НЕ!
Неутрален публикува:
15 Май 2021 | 13:59
Неразбирам защо под статия за Бенин и Обецанов коментирате Икономов и Мацурев? Плюйте по тия двамата де, нали сте силни?Или конкурсите са честни и техните фирми са най-добрите?Или това са им първи поръчки ? Осъзнайте се, че вместо да въведе данъчни облекчения за банскалий/ 90% от които преживяват от туризъм който последната година е 0/ общината дава милиони за 200 метра улица!
До Читателски Спомени: публикува:
15 Май 2021 | 13:54
НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО,НИЩО НЯМА ДА ДОПУСНЕМ ДА СЕ ВЪРНЕ!!! Помним как и защо "депутатът" Икономов стана кмет Икономов,помним с кои хора се заобиколи - Стойчо Баненски,Въчкова,Вл.Колчагов,Асен Кирицов,Владо Кушлев,Райничка Зайкова...та дори и Александър Мацурев,който по-късно направи "депутат"! Направи го защото го имаше за "слаба ракия" и ще може да си го върти на пръста,но се оказа,че той бил по-зъбат и отмъстителен,отколкото го мислеше.Та такива човеци искат да ни "управляват" цел живот.НЕ да ни управляват,а да ни ГРАБЯТ! Това,че ни подаряват яйца и козунаци значи,че ще си ги вземат двойно по-късно!ТЕ ТОВА И ПРАВЯТ,А НИЕ ДА ИМ ВЯРВАМЕ ЛИ ОЩЕ???-НИКОГА ПОВЕЧЕ!!!
Истински банскалия публикува:
15 Май 2021 | 13:49
Всеки които е срещу Мацурев е срещу Банско! Приятели да оставим омразата и да си признаем Банско е ГЕРБ и да, Банско е едино в подкрепата си за Мацурев! Нека престанем да се мразим нека докажем че ни пука за града ни нека подкрепим Мацурев! Само той помогна в труден момент и няма банскалия който да го отрече!
До Браво!!! публикува:
15 Май 2021 | 00:51
Имам предложение гледам че друга работа нямаш. Хвани се да помогнеш за месането
Читатели публикува:
15 Май 2021 | 00:32
Не допускайте пове Икономов и секретараму Кушлев достатъчно си надипли. Но май муса малко
Спомен публикува:
15 Май 2021 | 00:30
Хора,забравихме ли ерата Икономов?!!Помните ли колко пари се откраднаха!!!Колко ремонти се "направиха"!!!!Това сега е нищо от тия фирми,а се побъркате да смятате и плюете???Предизборно всеки пише измислици и надлъгват другия!!!Сега предизборно сигурно Икономов пак ще почне да пуска покани ца кафе по вайбър?!!!Павлина пак ще се кара с хората?!!!Всичко тук и предизборно,нищо неможе да надмине Икжномовата наглост!!!С колко хора се скара,колко хора НАКАРА да изгонят?!!!!
Въведете име... публикува:
14 Май 2021 | 23:58
Ех Икономов неможе дасе смири че ерата му свърши . Просто Щесе побърка да одмъщава но на него има кой даму отмасти. Бог гледа само това ще кажа!!!!!! Лека вечер
Упп публикува:
14 Май 2021 | 23:34
Ее курво просто на куро ми е кой е ама като сичко в държавата ако струва 200 Хил се дава 2000000 с тва не сам съгласен а ти си обарши устата от сперма че ти я са напанили яко мършо долна недоебана
До Упп публикува:
14 Май 2021 | 23:21
Нещастник! Без Мацурев и братята и Кадев Банско щеше да умре! Сега поне се плаща за честен труд! Какво сравняваш с икономов бе лайнар
Упп публикува:
14 Май 2021 | 23:16
Тъпаци не гледайте кой прави поръчките а се замислете дали е нормално 200 метра улица за 1300000 лв ало да не правиме златни тротоари като някои златни тоалетни дано по бързо да дойде народния съд и хората който позволяват това да бъдат разстреляни !!!!!
Браво! публикува:
14 Май 2021 | 22:48
Не е достатъчно само да плащат на Дина да пише,ами трябва да ѝ осигурят и по-голям "химикал"!Да ѝ е честита "победата" на герб!Ама другият път!
Повехнал гербер публикува:
14 Май 2021 | 22:41
Извехналите гербери ще гласуват отново за плешивия Сашко,но той този път няма да влезе.Може и да го понаплюнчат,та да влезе,ама ще са много малко и съвсем ще се изгуби в навалицата!Ха,ха,ха!
Горд Гербер публикува:
14 Май 2021 | 21:47
Признавам си я съм Дина Бърдарева плащаа ми да писувам тука
Горд Гербер публикува:
14 Май 2021 | 21:40
Изроди! Мръсници! ЩЕ ВИ СМАЧКАМЕ БЕ ЕЙ! ГЕРБ СМЕ СИЛНИ ГЕРБ СМЕ ЕДИННИ БАНСКО Е ГЕРБ! БАНСКО ЩЕ ГЛАСУВА ПАК ЗА МАЦУРЕВ!
Съпоставяне публикува:
14 Май 2021 | 21:39
Чета коментарите и си мисля: по езика им ще ги разпознаете."Тролове","ядем Икономовия","плюене","да бъдем благодарни и да се покланяме" на дадена фигура,както беше при Ленин,Сталин и Димитров.И пак от тяхно време-"няма ГЕРБ-няма слънце","врагове","мръсници","ще ви СМАЧКАМЕ"...Е,ако това не е комунизъм-здраве му кажи."Ние сме най-добрите и който не е с нас-е против нас". Е да де АМА НИЕ ВЕЧЕ НЕ ИСКАМЕ И НЯМА ДА ДОПУСНЕМ ПОВЕЧЕ КОМУНИСТИЧЕСКА ДИКТАТУРА! Та е все едно кой я практикува-Бойко,Цветан,Първанов,Виденов,Корнелия или който и да е подобен екземпляр!!!И комунистите ни мачкаха 45 години,но и тяхната свърши.Ще свърши и Бойковата! А ТЯ ВЕЧЕ СВЪРШИ!
До Гордия публикува:
14 Май 2021 | 21:03
след изборите-Увехнал гербер
Банскалия публикува:
14 Май 2021 | 20:26
Нека има пара че па иска се плащаа преференции за Мацуре....
Горд Гербер публикува:
14 Май 2021 | 19:59
Всеки в Банско знае - няма Герб, няма България, няма Мацурев, няма Банско! Приятели, врагът се опитва да ви изкуши да ви отклони от правия път! Мацурев възроди Банско след пандемията, осигури пари за бюджета, раздаде на бедните, помогна на слабите! Срам за всеки банскалия който плюе по него! Мръсници, идват избори и ще ви СМАЧКАМЕ!
Браво!!! публикува:
14 Май 2021 | 17:26
А защо да не споменаваме името "Мацурев"? По-добре ли е да го споменава дядо поп? А че той "даде",не ами с повечето.Последният парламент наистина работи кратко,но Мацурев и Апостолов не можаха да ги свалят от трибуната - речи след речи.Който си го може-го може! Затова пак ще си го изберем.За да разнася козунаци!И да си "купи" и старият хлебокомбинат,че му е по-близо.Баща му ще снабдява с брашно,а майка му и жена му ще месят козунаците,той ще обикаля неврокопско за срещи с избирателите си.На тях ще раздава и яйца.От своите.
ГЕРБ БАНСКО публикува:
14 Май 2021 | 16:11
А защо намесвате името на Мацурев? Нещо лошо на Банско направил ли е? Освен че осигури финансиране за целия ни град, за всички граждани ? А даренията които направи? На този човек трябва да му се покланяте, а не да го плюете! И за братята – да са осъдени случайно? Да им е забранено да строят като фирма? Всички банскалии трябва да сме благодарни, вместо да говорим глупости и да очерняме всеки!
Браво!!! публикува:
14 Май 2021 | 15:59
"Само ГЕРБ"!!! Такова нещо без ГЕРБ и без Мацурев не може да стане! Ха,ха,ха! Хайде Дина,активирай се!
Банско публикува:
14 Май 2021 | 14:40
Къде са сега троловете да кажат пак че Джипсовето окрадоха всичко.. Ама ако не бяха братята още щяхме да го ядем Икономовия. Нека малко и други фирми да печелят общинските поръчки не само икономовите. Пък и хората си знаят работата. Браво на Кадев и братята, браво на всички съграждани че се отърсихме от Икономовото иго

Добавете Вашия коментар

TOP