Фирмата на Ат. Стойчев ще чисти снега до труднодостъпните местности Бетоловото, Катарино и Кьошката срещу 182 лв. за км

18 Декември 2022 | 15:38
4 коментара
Общество
Фирмата на Ат. Стойчев ще чисти снега до труднодостъпните местности Бетоловото, Катарино и Кьошката срещу 182 лв. за км

В Банско 2 дружества се конкурират за зимната поддръжка на курортната община

Разложката фирма „ПИБ Сървисис-08” ЕООД на Атанас Стойчев спечели обществената поръчка за снегопочистването на общинските улици и пътища в местностите Бетоловото, Кьошката и Катарино. С оферта от 182 лв. за км да чисти от сняг Предела-Разлог-Бетоловото, Разлог-Бетоловото-Кьошката, Предела-Разлог-хотелски комплекс „Катарино“, Стойчев бе единствен кандидат и е класиран на първо място от зам. кмета на Разлог Гергана Колчева-Фарфарова. Прогнозната стойност на общината за изпълнение на поръчката е 60 099,15 лв.

Както „Струма” писа, преди 2 месеца 4 разложки фирми си поделиха чистенето тази зима на пътищата и улиците в Разлог. Снегопочистването на пътя Белица-Разлог-Долно Драглище, Баня-Долно Драглище-Горно Драглище-Добърско и трите села Д. Драглище, Г. Драглище и Добърско бе поверено отново на „ПИБ Сървисис-08“ ЕООД. Атанас Стойчев се котира доста успешно в родната си община, като спечели и снегопочистването на Разлог-Годлево и депото за твърди битови отпадъци, както и самото с. Годлево.

Зимната поддръжка на Разлог и пътя до Предел поема „Йорови“ ЕООД на Христо Йоров. Разложанинът от години е неизменен участник в снегопочистването на общината и получава винаги този участък, като поема и пътя от с. Баня за Якоруда и Разлог.

„Конима“ ЕООД на Костадин Манов, който също е от Разлог, ще чисти пътищата от Предел до местностите Кулиното, Круше, Паланковото, Шипоко и Сулището.

Пътищата от Разлог за Бачево, самото село и отсечките от Бачево за махала Ръждавец и местност Катарино бе поверена на „Про инвест груп 2“ ЕООД на Георги Андонов от Разлог.

За опесъчаването на улиците и пътищата на територията на цялата община ще се грижи отново „ПИБ Сървисис-08“ ЕООД срещу сумата от 8,35 лв. за км.

След класирането на 4-те фирми победители да поддържат през зимата улиците и пътищата на община Разлог за най-трудните участъци от Предел за местността Бетоловото и комплекс „Катарино“, и между местностите Бетоловото и Кьошката тогава нямаше кандидати и от администрацията в Разлог бяха принудени временно да я прекратят. 2 месеца по-късно един кандидат се „осмели” да подаде документи и спечели обществената поръчка. Фирмата победител на Атанас Стойчев „ПИБ Сървисис-08“ ЕООД е с внесен капитал в размер на едва 10 лв., отчетът й през 2019 г. сочи, че дружеството е генерирало оборот от 166 000 лв., а към същата година служителите са едва 5-има.

В съседната община Банско все още няма избрани фирми, които да поддържат курортния град през зимата. От администрацията на кмета Иван Кадев са заложили 138 000 лв. прогнозна стойност за изпълнението на поръчката.

Единственият кандидат да чисти от снега общинските пътища на територията на селата Места, Гостун, Обидим, Филипово, Осеново и Кремен е местната фирма на Юсеин и Фатма Туталъ от село Филипово. За труднодостъпния терен Банско-Шилигарника-Бъндеришка поляна документи е подало единствено софийското дружество „ПСТ Груп” ЕАД. До крайния срок нито една фирма не подаде оферта да чисти от снега пътя Добринище-хижа „Гоце Делчев”.

Предстои от Община Банско да обявят кой ще чисти снега на зимния ни курорт. /Струма/

Добавени коментари

дуди с големия нос публикува:
19 Декември 2022 | 13:09
Фирмата е на гюров,крадените пари са от нас,дадени са на педро белчев за препиране.точка.апа ако разровите сметището как ще се размериса ,че избегате всички от Разложка околия !
Тета Мара публикува:
19 Декември 2022 | 09:00
Тоя Атанас Стойчев от дека пари да купи тия камиони
Крапата маала публикува:
19 Декември 2022 | 07:40
Колчева- Фарфарова ти ма простачко срам немаш ле та на престъпника Атанас Андонов с условна присъда общински пари/ народни да му даваш МЪРШО писали сте баща му Георги
Цапата публикува:
19 Декември 2022 | 07:35
Кажете че Петър Белчев демек Иван Гюров е спечелил

Добавете Вашия коментар

TOP