Фирма близка до К. Паскалев сред кандидатите да строи три детски градини в Благоевград за над 5.6 млн. лв.

26 Януари 2021 | 21:01
0 коментара
Общество

Само една благоевградска фирма – „Универсал Строй Консулт“ ООД на Георги Ганджов, Петър Парашкански и Чавдар Узунов, е подала документите си и участва в надпревара за строителството на три нови детски градини в областния център на Пиринско.

Това стана ясно при старта на обявената обществена поръчка по спечелен проект от екипа на кмета инж. Румен Томов по програмата на Министерство на образованието и науката „Изграждане, пристрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища“ (2020-2022).   Заложените средства общо за трите детски градини са 5 658 971 лв. с ДДС.

И трите сгради по план ще са двуетажни. За едната е отреден терен в местността Баларбаши на ул. „Цар Борис І“, точно над кооперацията с № 23. Тя е най-малка от трите и е с капацитет за 3 групи, т.е. ще събира около 70 хлапета от най-новия квартал на Благоевград. В момента на родителите в района най-близо е Детска градина № 8 над театъра, към която бе пристроено ново крило, тъй като не побираше всички хлапета от разрастващия се нов квартал. Предвидените за нея средства с ДДС са 1 779 570 лв. с ДДС.

Другите две детски градини са еднакви като големина и по план ще събират по 4 групи, всяка с допустима по нормативи пълняемост по 23 хлапета. Едната ще обслужва живеещите в района на Изчислителния център, тъй като отреденият общински терен за строителството й е срещу сградата, в която се намира Изчислителният център, в края на парка край реката, и граничи с новата велоалея, която точно там завива от бул. „Д. Солунски“ към ул. „Даме Груев“.

Третата детска градина ще се строи точно под заведение „Шатрата“ в жк „Еленово“, на поляната встрани от блок 75, като ще отговори на нуждите на живеещите в района със строящи се нови кооперации и разрастващ се в посока към землището на с. Изгрев.  Прогнозната стойност на всяка от двете градини е по 1 939 700 лв. с ДДС.

Благоевградската фирма „Универсал Строй Консулт“ ООД кандидатства и по трите обособени позиции в поръчката, за която кандидат е и „Пи Ем Благоевград” ДЗЗД, включващо столичните фирми „Пи Ес Ем Пропърти“ ЕООД, собственост на Иван Даскалов, и „Политрейд Кънстръкшън“ ЕООД, на който той е управител и според данните в Търговския регистър е  собственост на „Ай Би Пи Мениджмънт“ ООД на Паулина Г. Христова и Михаела П. Христова.

За строителството на детските заведения в местността  Баларбаши и на ул. „Даме Груев“ конкурент на двете фирми е софийската ВДХ АД с представител Момчил Борисов, която участва и в друга обществена поръчка на общината – за изграждането на пристройка към VІІ СУ „К. Шапкарев“. Тя не кандидатства за надпреварата на строителството на детска градина в жк „Еленово“, където участва друга софийска фирма – „Стреза“ ЕООД на Янко Шумков.

Дали всички фирми, подали документи за участие за апетитната поръчка, ще стигнат до финала с отваряне на ценовите им оферти, ще стане ясно, след като комисията прегледа офертите им.в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP