Фермерът, който уби 11-г. дете в гората край Елешница, плаща 40 хил. на почернената майка

27 Октомври 2016 | 22:02
0 коментара
Общество
Фермерът, който уби 11-г. дете в гората край Елешница, плаща 40 хил. на почернената майка

Фермерът Георги Клечов бе осъден на година и половина условно, след като отсечено от него дърво уби на място 11-годишно дете. Нещастният инцидент стана на 11 август 2013 г. в гората край село Елешница.

Малкият Радослав, чиято майка била на гурбет в Испания, отишъл сам в гората на разходка в ранния следобед. По същото време Георги Клечов, който отглеждал стадо крави,  режел с моторен трион дървета.  На няколко пъти той прогонил детето, за да не пострада от някой падащ клон, и то си тръгнало, а той продължил да реже. Незабелязано за него обаче, детето се върнало и било смазано от повалено дърво.

Фермерът изпаднал в шок при вида на загиналото дете. Той е обвинен, че е причинил по непредпазливост смъртта на 11-годишния Ради, упражнявайки дейност,  представляваща източник на повишена опасност - механизирано поваляне на дървета с моторен трион, без да има това право. Делото срещу него приключи в рамките на съкратеното съдебно следствие, без разпит на свидетели и вещи лица. 31-годишният фермер призна фактите в обвинителния акт и изрази съжаление за случилото се. Той бе осъден на 18 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок, както и да заплати кръвнина от 40 000 лв. на почернената майка Йорданка.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP