Феновете на Пирин роптаят срещу ветерана П. Занев за прегръдката с недолюбвания наставник У. Фийни

03 Ноември 2021 | 08:21
0 коментара
Спорт
Феновете на Пирин роптаят срещу ветерана П. Занев за прегръдката с недолюбвания наставник У. Фийни

Част от феновете на орлетата вече трети ден не спират да роптаят срещу ветерана Петър Занев за прегръдката с недолюбвания от ултрасите наставник Уорън Фийни. Подкрепата за северноирландеца бившият национал афишира след гола красавец, който отбеляза срещу „Царско село“. Централният защитник притича към пейката да сподели радостта си със своя треньор и прикани същото да сторят и съотборниците му. Това отприщи гнева на радикалните запалянковци, които видяха в жеста на близост режисиран сценарий за демонстрация на доверието на играчите към Фийни. Отговорът на сектор „Бадеми“ беше красноречив и до болка познат: „Фийно аут“ и „Оставка“.

Немалко бяха обаче онези привърженици, които отдадоха дължимото на Занев за успеха над царете и избора му за играч на мача. Копривленецът заслужено спечели приза за №1 с 50 процента от вота. Авторът на първото попадение Преслав Йорданов е втори с 33.33, а асистентът Станислав Костов трети с 5.56 на сто от гласовете, колкото имат голмайсторът на софиянци Милчо Ангелов и вратарят им Янко Георгиев. Всички останали участници в двубоя бяха оценени с 0.

Същевременно стана ясно, че втори футболист на „Пирин“ вече е застанал на изхода със стегнат багаж в очакване на зимната пауза. Това е 24-годишният грузинец Гурам Гощелиани, който беше водещ стрелец на отбора в предсезонните контроли, но У. Фийни го отсвири тотално и не го включва в тимовия лист дори като резерва. В същото положение изпадна стражът Петър Петров, който гледа последните срещи от трибуните, а на пейката седи тийнейджърът Александър Марковски.

За второто поредно домакинство на обръщалката след есенния полусезон тази събота срещу „Ботев“ /Пд/ от „Дъбравска“ 1 свалиха сблъсъка от графата „първа ценова категория“ и вместо 12 лв. билетите ще струват 8. Наполовина е цената за деца и пенсионери. Решението за намалението е мотивирано с пандемията от Ковид-19. Остава валидна забраната за допускане на хора на стадиона без зелен сертификат и за малчугани без придружител. В неделя срещу „Царско село“ бяха отчетени едва 57 продадени пропуска.


Г. Гощелиани е пътник от „Пирин“

Безпристрастната статистика сочи, че пиринци са поставили наставника на царете Любослав Пенев в парадоксална и невиждана в треньорската му кариера ситуация воден от него тим да е последен в класирането. Чичовото наследи състава от Антони Здравков на аутсайдерската позиция, но след дебютния му успех срещу „Локомотив“ /Сф/ отлепи ютията от дъното, където заседна след поражението в Благоевград.в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP