Феновете на Пирин попиляха Фийни: „Еднопосочен билет за Белфаст“, „Това не е нашият „Пирин“, това не е нашият треньор“

20 Септември 2021 | 08:37
2 коментара
Спорт

Феновете на орлетата попиляха наставника Уорън Фийни след шестата загуба през сезона с 0:3 срещу „Арда“, която закотви отбора на дъното в класирането. Ултрасите са категорични, че има нещо сбъркано в тренировъчния процес, и призоваха собственика Пол Белогур за незабавно уволнение на северноирландеца. Най-радикалното крило на агитката дори излезе с позивна: „Ако няма промяна, на следващия мач нахлуваме“. Фийни допълнително настрои запалянковците срещу себе си с опитите да прехвърли вината върху футболистите за фаталните грешки в Кърджали, в изказването му нямаше дори намек за оставка.

„Еднопосочен билет за Белфаст“, „Това не е нашият „Пирин“, не е нашият треньор“, „Къде е жалбата срещу Кабаков, смешници“, „В този клуб няма ли човек с големи топки да каже истината на Белогур“, „Оставка, да идват Радуканов или Томаш“, „Наджи Шенсой е точният човек“ са само част от гневните изблици по адрес на старшията и евентуалните му наследници. Втори ден след класическия срам обаче мълчанието продължи да властва на „Дъбравска“ 1.

Фенклубът излезе и със специално обръщение към финансовия благодетел отвъд Океана, което публикуваме без редакторска намеса. В него се казва: „Уважаеми г-н Белогур, ние феновете на Пирин сме безкрайно благодарни за всичко, което правите за ФК Пирин през последните две години и половина, ние винаги сме мечтали за такъв президент и дори имаме чувството, че с вас сме израстнали заедно на стадион Христо Ботев. Именно заради това ние като хора водени единствено от любовта си към Пирин сме длъжни да изразим нашето мнение относно игровата криза в отбора. Въпреки наличието на чудесни условия и страхотни футболисти трупаме загуба след загуба, но не това е страшното в случая. Страшното е, че старши треньора, който трябва да е пример за лидерство не желае да поеме никаква отговорност. Футболът е колективен спорт, но пряко отговорен за спортните резултати и качеството на играта е старши треньора, който обаче търси навсякъде другаде вина, но не и в себе си. Щом реагира така ние сме сигурни, че г-н Фийни няма да се справи. Решението е ваше г-н Белогур, но никой няма да ви каже нещата така чисто и безкористно като нас. Само ПИРИН.“в.Струма

Добавени коментари

Алеко Констант. публикува:
21 Септември 2021 | 13:36
Най-добре е Шенсой да се върне! Стига е обикалял македонски и косовски клубове...........
фен публикува:
20 Септември 2021 | 10:33
искат оставката на фини за да може да сложат на негово място тасков . всичко това е координирано с феновете . задкулисието в пирин благоевград е голямо.

Добавете Вашия коментар

TOP