Феновете на Пирин Благоевград предлагат нов треньор! И. Дацева-Уорън: За да дойде, ние трябва да го искаме

05 Октомври 2020 | 08:25
0 коментара
Спорт

Орлетата не надскочиха ръста си при гостуванията, а поражението с 1:3 в дербито на върха срещу „Локомотив“ /Сф/ отново ги отдалечи на 6 т. от лидера. Ултрасите от Благоевград, които подкрепяха гостите на стадиона в „Надежда“, се възползваха от присъствието на шефката Ива Дацев-Уорън в клетката за гости и я призоваха да назначи за треньор Александър Томаш, който беше на мача. В хода на двубоя запалянковците обърнаха демонстративно гръб към терена.

„За да дойде Томаш, ние трябва да го искаме. Ако не можем да губим, ние не сме за футбола“, заяви силният човек на „Дъбравска“ 1 и обясни гневните реакции на привържениците с по-високия адреналин на хората от областния център на Пиринско.

Мениджърът Уорън Фийни хвърли вината върху елитния рефер Георги Давидов, а основните му претенции се въртяха около неотсъдената дузпа за фаула срещу Преслав Йорданов четвърт час след началото и изгонването на Александър Дюлгеров малко след началото на второто полувреме, когато не той, а Александър Александров извърши нарушение.

„Някои неща в тази държава трябва да бъдат казани. Имаше много грешки на съдията, който се превърнав главно действащо лице. Вярно е, че ние не бяхме достатъчно добри, но можеше да е по-различно, ако решенията на арбитъра не бяха такива. Няма извинение обаче, че не влязохме в мача. Няма място за паника. Добре е, че следва пауза, за да можем да поработим върху подобряване на формата си във визитите“, коментира северноирландецът след края на серията от четири поредни победи във всички турнири на подопечните си.в.Струма

В 15-та и 33-та мин. се разписа Илиян Стефанов. Педро Ферара вкара в 56-та мин., почетно за пиринци отбеляза в 89-та мин. Конър Хендерсън. Поражението е трето за зелено-белите навън в кампанията.

„ЛОКОМОТИВ“ (Сф): Василев, Ферари, М. Петков, Орачев, Василев, Траянов/80-В. Николов/, Милошев /80-Матеус/, Александров /87-Милев/, Стефанов, Станчев /60-П. Петков/, Диков.

„ПИРИН“: Петров, Бастунов, Ст. Николов, Дюлгеров,  Бодуров, Станоев, Сп. Георгиев, Хендерсън, Пр. Йорданов, Айина /63-Алексиев/, Карачанаков /56-Исуф/.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Добавете Вашия коментар

TOP