Фейсбук минава на живо

05 Декември 2015 | 10:57
0 коментара
Любопитно
Фейсбук минава на живо

След като тества новата функционалност за видео в реално време с известни личности и журналисти, Facebook започва да предлага услугата и на обикновените потребители с iOS.

За сега тестовете са ограничени само в САЩ, но в близо бъдеще предаването на живо ще стане част от социалната мрежа. След като бъдат пуснати, видеоклиповете ще се запаметяват автоматично и ще остават видими за постоянно.

Целта на Марк Зукърбърг и компания е „да помогнат на приятелите и семействата да се чувстват все едно са заедно“.

Освен това Facebook представи нов формат за споделяне, който дава възможност да публикувате няколко снимки и видеоклипове в пъзели, наречени колажи. Идеята е за споделяне на истории в снимки и видеоклипове. Колажите също ще бъдат тествани първо в САЩ с притежателите на Apple устройства, а от догодина ще бъдат достъпни и в Android.

За да направи колаж, потребителят просто трябва да избере няколко видеа или снимки, след като системата ще ги подреди сама, по-късно те могат да бъдат разместени ръчно, както и размерите им да бъдат променени.

Социалната мрежа ще изпробва и ново падащото меню, което ще позволява на потребителя да избира между различните видове съдържание. В него има и допълнителни функции, като например възможността за публикуване на 360-градусово видео.

 
You can close Ad in 3 s
 
 
Advertisment

Целта на промените е общуването между потребителите на Facebook да се доближи максимално до живата връзка, независимо къде по света се намират.

Изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг и съпругата му Присила Чан обявиха тази седмица, че до края на живота си ще дарят 99% от акциите си в социалната мрежа за проекти за персонализирано обучение, лечението на различни заболявания, свързването на хората по света, както и изграждането на по-силни общности.

Зукърбърг остава начело на управлението на Facebook и запазва мнозинството от правата за гласуване при взимането на решения в компанията. Към момента акциите му се оценяват на 45 млрд. долара.

 

Източник: Techcrunch.com    

Добавете Вашия коментар

TOP